Temat uważam za zakończony. Problem rozwiązany.
Napiszę, jak wyglądała cała sytuacja z tym czujnikiem. Na początku wszedłem w kontakt z gościem który ma audi 5000 rok 89 (oczywiście automat). Miał mi odsprzedać czujnik za 50 pln. Ale żeby nie było łatwo, facet przed transakcją wycofał sie i kontakt sie urwał. Potem znalazłem w miejscowości Wyrzysk auto szrot, gdzie gość miał do sprzedania czujnik prędkości do golfa III w automacie (jest to zdjęcie umieszczone wyżej) za 30 pln. Kupiłem go, lecz jak widać na obrazku nie ma tam tego długiego drucika ale krótki plastikowy trzpień. Zabrałem sie za rozebranie tego czujnika. Oczywiście są to tak zwane czujniki "nierozbieralne"

. Ale jakoś udało się rozebrać. Znajdował się tam ten sam magnes co w starym czujniku, lecz po zamianie tego magnesu ze starego czujnika okazało się ze tulejka metalowa w której się obraca ten drucik jest za mała, oraz magnes za wysoko sie znajduje. 30 minut precyzyjnej roboty z wiertarką udało się wszystko ładnie dopasować. Skleiłem całość. wyglądało to mniej więcej tak:
Duża FOTKA
Okazało się później, że wtyczka od czujnika nie pasuje z tą oryginalną z audi. Po paru dniach szukania odpowiedniej wtyczki odpuściłem, kable bezpośrednio umieściłem na bolcach w opaskach termokurczliwych, oraz całość wnętrza wtyczki w czujniku zalałem silikonem. Ale uwaga, należy zamienić kable + i - tak aby pasowały z oznaczeniami na czujniku. LICZNIK DZIAŁA, oraz pokazuje prawidłową prędkość. Cena za nowy czujnik 360 pln, używki się raczej nie dostanie. Mnie kosztowała cała zabawa 30 pln oraz 1 godzinę pracy. Pozdrawiam, dziekuje za pomoc.