.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.wrz.2019 17:39:34

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4b5] Nie dziala prędkościomierz i licznik km
PostNapisane: 30.kwi.2019 09:59:58 
Użytkownik

Dołączył(a): 24.mar.2017 09:05:00
Posty: 7
Auto: A4 B5 1,8 kombi
Witam, wczoraj nagle przestal działać mi predkościomierz myślalem ze jakis blad cos ale po ponownym odpaleniu nic sie nie zmienilo. Wynalazłem cos w internecie o czujniku pod zbiorniczkiem plynu (fot 1) czy to jest ten czujnik i tak powinien wygladac ? Bo jak dla mnie cos mu chyba brak ?

https://zapodaj.net/c68f5c2a390d5.jpg.html
https://zapodaj.net/7eb7c05ded608.jpg.html


Przy okazji pytanie co to jest za czujnik i czy powininen "pykać" mniej wiecej co sekunda a jak sie go dotknie to az "czuć" te pykanie

https://zapodaj.net/c06b322a74a06.jpg.html



Auto a4b5 1.8 125km


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A4b5] Nie dziala prędkościomierz i licznik km
PostNapisane: 30.kwi.2019 17:10:46 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02.mar.2007 10:01:15
Posty: 5545
Lokalizacja: Mogilno
Auto: AUDI 100 C4 AVANT 2.0 16V ACE
Ewidentnie problem z impulsatorem w skrzyni biegów przez co nie pokazuje prędkości i przebiegu, bo jak reszta działa to licznik zasilanie ma

Ten drugi ma "pykać"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A4b5] Nie dziala prędkościomierz i licznik km
PostNapisane: 01.maja.2019 08:00:32 
Użytkownik

Dołączył(a): 24.mar.2017 09:05:00
Posty: 7
Auto: A4 B5 1,8 kombi
Wczoraj przez chwile licznik "zalapał" ale predkosc nie byla zapewne poprawna bo podnosiła się wskazówka i opadała ... Czy to o czym piszesz jestem w stanie sam wymienić czy muszę jeździć i szukać magika ? Czy możesz mi opisać gdzie znajdę tą część i jak wygląda :) ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A4b5] Nie dziala prędkościomierz i licznik km
PostNapisane: 01.maja.2019 08:20:15 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02.mar.2007 10:01:15
Posty: 5545
Lokalizacja: Mogilno
Auto: AUDI 100 C4 AVANT 2.0 16V ACE
Sam wymienisz bez problemu, jest w skrzyni przy lewej półosi, wsunięty od góry

Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do: