.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lis.2024 00:54:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C7] Wyznaczenie na głównego użytkownika
PostNapisane: 01.sie.2020 15:44:50 
Użytkownik

Hej, zakupiłem ostatnimi czasy używane Audi A6 C7 2013 r Avant 2.0 177 km z dostępem do MMI.

Założyłem konto w myAudi + zainstalowałem aplikacje mobilną - pozostał ostatni element tj. wprowadzenie kodu PIN w samochodzie. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć żadnego pola do wpisania tego PIN. Chciałbym połączyć się z MyAudi ale każdorazowo wyświetla się coś co może przypominać MyAudi na ułamek sekundy (nie mogę podać więcej szczegółów bo nic tam nie ma) i pokazuje komunikat, że nie można połączyć, spróbuj później.

Próbowałem z połączonymi telefonami Blouthooth - wsadziłem również kartę SIM z dostępem do internetu, niestety nic nie pomogło. Czytałem na stronie Audi, że konieczne jest sieć LTE/4G do pobrania aktualizacji - może to jest winne gdyż w samochodzie najlepszą sieć jaką udało mi się osiągnąć to 3G (mimo, że na telefonie z taką samą siecią mam LTE).

Na stronie MyAudi nad PIN`em widnieje informacja:
Aby móc wyświetlać dane pojazdu z konta myAudi i korzystać ze wszystkich usług connect związanych z samochodem, wyznacz siebie na głównego użytkownika pojazdu i powiąż konto myAudi

Może wystarczyłoby wyznaczyć siebie na głównego użytkownika pojazdu (samochód miał już kilku właścicieli przede mną). W jaki sposób mogę to zrobić? Czy mogę zrobić to sam? Czy pozostaje tylko serwis?

Za wszystkie uwagi będę wdzięczny. Jest to moje pierwsze Audi i kompletnie nie orientuje się w tym systemie jeszcze.

Strefa czasowa: UTC + 1