.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.sie.2019 08:05:14

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2009 21:02:44 
Użytkownik

Dołączył(a): 21.mar.2008 12:56:24
Posty: 139
Lokalizacja: Brodnica
O kurcze czyli po co te cyferki i literki na zawieszce :?: :)(może cyfry w lotto :d ) hmm...może kiedyś się przydadzą ;) czyli po PIN trzeba się udać z autem do servisu ewentualnie do kogoś kto sie tym zajmuję ;)

_________________
AUDI A6 2,5 TDI AKN 2001r
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/31b ... d7b46.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2009 21:06:36 
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06.sty.2006 22:15:16
Posty: 3798
Lokalizacja: okolice Strzyżowa
Te cyferki to kod mechaniczny klucza.

_________________
A4 1.8T BEX '04 w srebrnym avancie
A4 1.8T AEB '95 czerwień isis-metalic
80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
Jest też TQT


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2009 21:12:38 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28.gru.2007 12:26:35
Posty: 487
Lokalizacja: Lubelskie
Cytuj:
O kurcze czyli po co te cyferki i literki na zawieszce Question Smile(może cyfry w lotto Very Happy ) hmm...może kiedyś się przydadzą Wink czyli po PIN trzeba się udać z autem do servisu ewentualnie do kogoś kto sie tym zajmuję Wink

A pod naklejką jak pisałem wcześniej nie ma żadnego kodu ?

_________________
Audi A6 2,5 TDI [AFB] Avant Tiptronic 1998r.
Elektronika samochodowa, immo, klucze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2009 22:40:58 
Użytkownik

Dołączył(a): 21.mar.2008 12:56:24
Posty: 139
Lokalizacja: Brodnica
zgadza sie to kod kluczyka.ale ciekawi mnie ciąg cyfr na białej naklejce, niby jest siedem ale troche w innym układzie, wygląda to tak:

xx
0xxxx

jeśli w VAG czterocyfrowy PIN poprzedza sie zerem to może to włąśnie to ;) Można jakoś to sprawdzić :?: jakoś test zgodności w VAG :?:

_________________
AUDI A6 2,5 TDI AKN 2001r
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/31b ... d7b46.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2009 22:59:18 
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06.sty.2006 22:15:16
Posty: 3798
Lokalizacja: okolice Strzyżowa
Sprawdzaj do woli.
Ja już kiedyś sprawdzałem i to nie to ;)

_________________
A4 1.8T BEX '04 w srebrnym avancie
A4 1.8T AEB '95 czerwień isis-metalic
80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
Jest też TQT


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2009 23:05:28 
Użytkownik

Dołączył(a): 21.mar.2008 12:56:24
Posty: 139
Lokalizacja: Brodnica
No to lipa :> czyli tylko jedno wyjscie...a jaki jest koszt odczytania PIN-u :?: Jeżeli kluczyk mam za 100zł z nowym grotem to z całą resztą zmieszcze sie do 500zł :?:

_________________
AUDI A6 2,5 TDI AKN 2001r
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/31b ... d7b46.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2009 23:16:02 
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06.sty.2006 22:15:16
Posty: 3798
Lokalizacja: okolice Strzyżowa
Odczytanie pinu to około 100-150 zł.
Zmieścisz się w 500.

_________________
A4 1.8T BEX '04 w srebrnym avancie
A4 1.8T AEB '95 czerwień isis-metalic
80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
Jest też TQT


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2009 09:51:51 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28.lis.2004 01:45:02
Posty: 280
Lokalizacja: Sanok
ale ze mnie frajer :diabel: tyle razy robiłem to fa friko ;)

_________________
Pozdrawiam Mariusz
A3 TDI '00 038906018BP
chiptuning , regeneracja elektroniki pomp wtryskowych AUDI V6 2.5 TDI, i etc...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17.maja.2009 12:23:37 
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06.sty.2006 22:15:16
Posty: 3798
Lokalizacja: okolice Strzyżowa
Jak w rodzinie to nie frajer.
Ale obcym, to .... :P

_________________
A4 1.8T BEX '04 w srebrnym avancie
A4 1.8T AEB '95 czerwień isis-metalic
80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
Jest też TQT


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2010 08:19:46 
Użytkownik

Dołączył(a): 16.paź.2005 20:30:52
Posty: 41
Lokalizacja: Śląsk,Sosnowiec
Dzięki koledze maxvilander'owi. :peace:
Drugi sposób dopisania pilota do centralki przez Vag'a działa bez pudła . Wlaśnie go wykorzystałem i działa bez problemów , choć wcześniej nie chciało zaskoczyć przy kodowaniu z użyciem dwóch kluczy , stacyjki i zamykania drzwi.
Wielkie dzięki . :D

_________________
B4 ('93)ABT+LPG
A6 ('98) AFB Quattro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14.lis.2010 20:07:27 
Użytkownik

Dołączył(a): 01.sty.2009 12:04:32
Posty: 8
Chłopaki mam taki problem,otóż kupiłem drugi kluczyk w którym dorobiłem grot i zaprogramowałem go metodą z kluczykiem w stacyjce i zamknięciem drzwi. Wcześniej po dorobieniu grota spróbowałem czy pasuje otwierając i zamykając drzwi manualnie. Później jak już pisałem wcześniej zaprogramowałem pilota,zdalne sterowanie działało ok na obu pilotach. Następnego dnia przy otwieraniu auta starym pilotem wszystko niby działało ok,ale otworzyły się wszystkie drzwi z wyjątkiem drzwi kierowcy,które musiałem otworzyć manualnie. Tak mi się dzieje cały czas, z tym,że czasami się otwierają normalnie z pilota a czasami muszę dodatkowo przekręcić kluczykiem. Ktoś ma jakieś pomysły co może być przyczyną?

A odnośnie odczytania pinu to można to zrobić za pomocą VAG-TACHO ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 21.maja.2014 16:56:25 
Użytkownik

Dołączył(a): 18.gru.2013 21:54:53
Posty: 3
Witam. Pewnego dnia po podmiance kabli w radiu (zeby dzialalo bez wkladania kluczyka) pilot przestal dzialac.Nie wiem czy to mialo jakis wplyw, ale stalo sie to w tym samym czasie. Kupilem nowe baterie do pilota i przyszedl czas, zeby sie za to zabrac.
Postepuje zgodnie z procedura i
46 nie znajduje nic
35 ok -wchodze w 08 i na kazdej pozycji jest Error.
Mam tylko jeden kluczyk
Jak wejde w adaptacje to na pozycji 3 w drugim oknie mam wartosc 0011.
Jak to rozgryzc? Jak moge sprawdzic czy pilot jest dobry? Dzieki


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 21.maja.2014 17:02:04 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28.gru.2007 12:26:35
Posty: 487
Lokalizacja: Lubelskie
odłącz radio i pilot zadziała.

_________________
Audi A6 2,5 TDI [AFB] Avant Tiptronic 1998r.
Elektronika samochodowa, immo, klucze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 22.maja.2014 17:18:15 
Użytkownik

Dołączył(a): 18.gru.2013 21:54:53
Posty: 3
Serio? Ale tylko wypiac kable czy przerobic musze instalacje bo nie pamietam ktore kable dokladalem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 26.maja.2014 07:23:25 
Użytkownik

Dołączył(a): 14.maja.2014 07:13:57
Posty: 2
Witam...
Miałem zalany komfort w mojej audi i autko zaczeło świrować. Kierunki same się włanczały, nie działały szyby itp. Wymieniłem sterownik komfortu (używka z allegro za 130 zł) te same numery itp. Wsadziłem podpiąłem i działało. miałem tylko problem z kluczykiem i jego kodowaniem. Znalazłem sposobów na necie z 15 i wszystkie przetestowałem jednak ten działający okazał się użytkownika " maxvilander" Więc dziękuje za pomoc...

Do jego opisu chcę tylko dodać tak dla jasności że pilot działa po wyjęciu go ze stacyjki i koduje się ten w stacyjce.

jeszcze raz dzięki i pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 25.cze.2014 09:05:16 
Użytkownik

Dołączył(a): 18.gru.2013 21:54:53
Posty: 3
Wymontowalem radio i pilot dziala:)
Dzieki maxvilander :) pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 24.paź.2014 21:02:00 
Moderator

Dołączył(a): 31.lip.2006 12:05:41
Posty: 5467
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: S6 C4
Podepnę się pod wątek.... Auto kupiłem z dwoma scyzorykami. Jeden działa bez zarzutu, drugi wygląda jak nówka i nie działa. Po rozebraniu okazało się że wylała się w nim bateria z tego leżenia. Immo działa - auto da się uruchomić, kontrolka gaśnie normalnie po trzech sekundach. Ale pilot nie działa i kluczyk w zamku nie steruje centralnym zamkiem.
Zakupiłem drugi używany kluczyk o identycznym numerze i częstotliwości. Przełożyłem końcówkę z grotem i transponderem ze swojego kluczyka i chciałem zakodować "nowy" pilot. Metoda z kluczem w stacyjce i drugim w zamku niestety nie działa. Nawet rozkodowałem sobie działający kluczyk. Po dłuższej walce udało mi się go odtworzyć.

Podłączyłem VAGa. Z modułem komfortu nie chce się łączyć. Łączy się za to z centralnym. Wszedłem w adaptację, kanał 21. Liczba zaprogramowanych pilotów - 0 :D
Wpisuje nową wartość - 2. Zatwierdzam, klikam w klucze i wczytuje się tylko ten kluczyk, który siedzi w stacyjce. Drugi nie reaguje. Raz jeden, raz drugi się wczytuje (wniosek - oba są sprawne). I tu pytanie - czy muszę kliknąć najpierw w ten w stacyjce, później w ten poza czy wyjąć jeden ze stacyjki i włożyć drugi :?: Tak też nie zadziałało.

Tym drugim sposobem też próbowałem. Bloki pomiarowe - grupa 007, w drugim polu liczba 0000....po próbie wgrania drugiego pilota pojawia się 0100 lecz nadal działa tylko ten że stacyjki.
Wygląda na to, że sterownik nie chce przyjąć większej liczby pilotów niż 1. Ogarnia ktoś temat :?: Może jednak coś robię nie tak :?:

_________________
S6+Avant 4.2 V8 AHK quattro Gmbh Nogaro Blau - jeeest
S6 C4 4.2 V8 AEC quattro automat limo - jest
+
1.8T


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 25.paź.2014 06:49:08 
Użytkownik

Dołączył(a): 21.kwi.2009 19:53:18
Posty: 2797
Lokalizacja: Limanowa/NS
Gitmar aleś namieszał

Normalnie wpisz liczba kluczy 2, mruga albo świeci immo nie pamiętam
Koduje się ten co w stacyjce, potem wyciągasz go i wkładasz drugi kluczyk (do zapłonu) - to wszystko

_________________
A6 2.7T Quattro - było
Master 2.3
CC
Opel Vivaro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 25.paź.2014 07:10:58 
Moderator

Dołączył(a): 31.lip.2006 12:05:41
Posty: 5467
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: S6 C4
Ale ja nie koduje immo tylko pilota centralnego zamka. W obu kluczach immobilizer jest zakodowany i klucze dzialają. W A4 B5fl dopisywałem pilota do centralki ręcznie (jeden kluczyk w stacyjce, drugi w zamku zgodnie z procedurą) i wszystko hulało a tutaj nie chce...

_________________
S6+Avant 4.2 V8 AHK quattro Gmbh Nogaro Blau - jeeest
S6 C4 4.2 V8 AEC quattro automat limo - jest
+
1.8T


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 25.paź.2014 07:34:07 
Użytkownik

Dołączył(a): 21.kwi.2009 19:53:18
Posty: 2797
Lokalizacja: Limanowa/NS
aaaa sorry myślałem o czymś innym

A w vagu sprawdzałeś czy pilot wysyła sygnał?

_________________
A6 2.7T Quattro - było
Master 2.3
CC
Opel Vivaro


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do: