.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.cze.2025 19:11:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: audi 100 nagrzewnica
PostNapisane: 10.sty.2006 21:29:42 
Użytkownik

no wiec motyw jest taki ze padla mi nagrzewnica. i teraz sprawa jest taka czy musze zdjac deske rozdzielcza aby wyjac ta nagrzewnice, bo z tego co widze to ta cala nagrzewnica wyjdzie przez komore silnika. odczepilem linki przewody i odkrecilem w komorze to co dalo rade, jednal dalej nic nie chcialo pojsc sie rusza ta obudowa ale nic. wlazlelm do kabiny i odkrecilem pod deska polke z lewej strony i z prawej, odczepilem trzy plastikowe rury co szly do obudowy tego nagrzewca, jedna linke i odkrecilem srubke. niby ta obudowa jest luzna juz nic nie widze co moze ja trzymac ale wciaz nie chce wyjsc:/ wiec czy sa jakies zaczepy jeszcze na samej gorze czy cos?? bo nie wiem czy zdejmowac ta deche czy nie. aha audi 100 c3 1984 rok. mile widziane jakies schematy:)

Tytuł: Re: audi 100 nagrzewnica
PostNapisane: 11.sty.2006 12:22:43 
Użytkownik

piotrdd napisał(a):
no wiec motyw jest taki ze padla mi nagrzewnica. i teraz sprawa jest taka czy musze zdjac deske rozdzielcza aby wyjac ta nagrzewnice, bo z tego co widze to ta cala nagrzewnica wyjdzie przez komore silnika. odczepilem linki przewody i odkrecilem w komorze to co dalo rade, jednal dalej nic nie chcialo pojsc sie rusza ta obudowa ale nic. wlazlelm do kabiny i odkrecilem pod deska polke z lewej strony i z prawej, odczepilem trzy plastikowe rury co szly do obudowy tego nagrzewca, jedna linke i odkrecilem srubke. niby ta obudowa jest luzna juz nic nie widze co moze ja trzymac ale wciaz nie chce wyjsc:/ wiec czy sa jakies zaczepy jeszcze na samej gorze czy cos?? bo nie wiem czy zdejmowac ta deche czy nie. aha audi 100 c3 1984 rok. mile widziane jakies schematy:)

Jest kilka mozliwosci. Po pierwsze nagrzewnica jest wklejona w karoserie dookola i nie zapomnij tego przykleic spowrotem po wsadzeniu nowej. Nastepnie co do trzymania to napewno rozchodza sie nawiewy w deske. Sa polaczone srobkami. Jak Ci to wytlumaczyc zebys zrozumial moje przeslanie. A wiec nagrzewnica na samej gorze ma wyjscie na srodkowe nawiewy i boczne w konsoli (desce rozdzielczej) i z tego co pamietam to to polaczenie jest oparte na srobkach malych aby sie nie wysunelo na dolkach jakis. Kolejna sprawa ktora moze trzymac to grodz droga, czyli ta ktora jest tuz za silnikiem. Mam nadzieje ze odlaczyles przewody "wodne" wejscie/wyjscie do nagrzewnicy ( po prawej stronie na dole nagrzewnicy w okolicy silniczka) No i jak bedziesz ja wyszarpywal to sprobuj delikatnie nagiac jakas rurka grodz bo moze sie blokowac, przynajmniej ja tak robilem w V8 i przy wkladaniu do 100ki tez.

Daj znac co zdzialales...

Pozdro,
mAlIbOr

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2006 12:45:51 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Jedno doradzę napewno. Dechy targać nie musisz. U mnie w roczniku 86 i 88 nie ma żadnyc wkrętów mocujących nagrzewnicę do auta. Tylko taśma stalowa z wierzchu i klej o którym pisze Malibor. Aha. I wykręć mechanizm wycieraczek.

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2006 20:34:12 
Użytkownik

Tak jak kolega pisze u mnie ,tez nic nie było oprócz taśmy i kleju lub slikonu,a mechanizm wycieraczek lepij zdemątować jest więcej miejsca.W kabinie tylko zdjęłem węże doprowdzające ciepłe powietrze.

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2006 20:51:04 
Użytkownik

ok wyjalem mende. generalnie jednak moglem juz wyjac ja wczoraj bo dzisiaj to wyszla prawie za pierwszym razem po prostu krawedz sciany grodzi ja blokowala:) nie wiem czemu ale wczoraj nie chciala wyjsc a dzisiaj wyszla hahaha, ale i tak dzieki za pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2006 10:34:41 
Użytkownik

piotrdd napisał(a):
ok wyjalem mende. generalnie jednak moglem juz wyjac ja wczoraj bo dzisiaj to wyszla prawie za pierwszym razem po prostu krawedz sciany grodzi ja blokowala:) nie wiem czemu ale wczoraj nie chciala wyjsc a dzisiaj wyszla hahaha, ale i tak dzieki za pomoc.

Czyli dobrze mowilem, blokuje sie o krawedz grodzi. Wczoraj jej nie wyjoles bo byles wkurzony i zmeczony, zawsze tak jest :):

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2