piotrdd napisał(a):
no wiec motyw jest taki ze padla mi nagrzewnica. i teraz sprawa jest taka czy musze zdjac deske rozdzielcza aby wyjac ta nagrzewnice, bo z tego co widze to ta cala nagrzewnica wyjdzie przez komore silnika. odczepilem linki przewody i odkrecilem w komorze to co dalo rade, jednal dalej nic nie chcialo pojsc sie rusza ta obudowa ale nic. wlazlelm do kabiny i odkrecilem pod deska polke z lewej strony i z prawej, odczepilem trzy plastikowe rury co szly do obudowy tego nagrzewca, jedna linke i odkrecilem srubke. niby ta obudowa jest luzna juz nic nie widze co moze ja trzymac ale wciaz nie chce wyjsc:/ wiec czy sa jakies zaczepy jeszcze na samej gorze czy cos?? bo nie wiem czy zdejmowac ta deche czy nie. aha audi 100 c3 1984 rok. mile widziane jakies schematy:)
Jest kilka mozliwosci. Po pierwsze
nagrzewnica jest wklejona w karoserie dookola i nie zapomnij tego przykleic spowrotem po wsadzeniu nowej. Nastepnie co do trzymania to napewno rozchodza sie nawiewy w deske. Sa polaczone srobkami. Jak Ci to wytlumaczyc zebys zrozumial moje przeslanie. A wiec
nagrzewnica na samej gorze ma wyjscie na srodkowe nawiewy i boczne w konsoli (desce rozdzielczej) i z tego co pamietam to to polaczenie jest oparte na srobkach malych aby sie nie wysunelo na dolkach jakis. Kolejna sprawa ktora moze trzymac to grodz droga, czyli ta ktora jest tuz za silnikiem. Mam nadzieje ze odlaczyles przewody "wodne" wejscie/wyjscie do nagrzewnicy ( po prawej stronie na dole nagrzewnicy w okolicy silniczka) No i jak bedziesz ja wyszarpywal to sprobuj delikatnie nagiac jakas rurka grodz bo moze sie blokowac, przynajmniej ja tak robilem w
V8 i przy wkladaniu do 100ki tez.
Daj znac co zdzialales...
Pozdro,
mAlIbOr