Witam
Mam zamontowane w swojej audice Ar radio z systemem bose i duża navi. Otóż zdażylo mi się pewne kuku ponieważ wczoraj zabiło mi na śmierć
baterie w dupowozie
automatem spadło napiecie we wszytskich owodach do zera co pociągnęło za sobą kilka następstw. Auto na klapniętym akumulatorze stało niecały dzień. Dziś kupiłem nowy odpaliłem i wszytsko w porządalu, poza tym że włąćzyłem radio i tutaj małe HELOŁ. Ni z tąd ni z owąd wyskoczył mi jakiś komunikat żebym wstukał kod zabezpieczający (do tej pory nic takiego mi się nie powtórzyło).Było miejsce na 4 cyfry i na początki nie wiem czy domyślnie czy specjalnie miałem ustawione na 1_0_0_0 z tym,że ta jedynka była na polu podswietlonym czylo do zmiany. Pomyślałem że muszę widocznie wklepać jakiś swój indywidualny kod coś w styly pina. Tak też zrobiłem, wpisałem raz albo dwa wymyślony kod i ..... zablokowało mi sie całkiem radio, nie reaguje na żadne przyciski oprócz ON/OFF i wyświetla się komunikat SAFE.....coś tam coś tam .... LOCKED. Czy ponowne odłączenie akumulatora cos pomoze?, jaki kod wpisać , zostawic bez zmian ?
Jak mogę je odblokować, wogole mam nadzieje że jest to możliwe, czy potrzebna bedzie interwencja vaga albo innego narzędzia ?????
Bardzo proszę o pomoc i porady