.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.cze.2025 00:32:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2009 15:33:28 
Użytkownik

Przepraszam że odejde od tematu, ale czym Kolega moderator się wozi?? Bo jak to jest to autko co w opisie to napewno do diesla sie przekonac nie da. Napewno świetnie wygląda, jest na dziale ''TERAZ MY''??
Co quattro to quattro. Szkoda, ze moj jest bez :(

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2009 15:47:04 
Użytkownik

SzymekB napisał(a):

Kolego tutaj z porównaniem 2.8 w benzynie do zacnego 1.9 Tdi to chyba przegiołes.Przeciez 1.9 jest najbardziej niezawodnym,ekonomicznym i nawet powiem cichym silnikiem w swojej klasie.Radzi sobie bardzo dobrze z quattro, wiem bo tata takim jezdzi ma 116 koni . Natomiast 2.8 to benzyna która pali przynajmniej 12 litrów na setkei po przejechaniu 200 tys. km silnik juz ma na co narzekac.1.9 przejezdza to bez problemu i nic sie z nim nie bedzie działo.
Nie jestem dieslo-maniakiem sam mam benzyne :D

Wiem, że zaletą diesli jest wytrzymałość, a dla mnie samo spalanie nie jest tak istotne.
Miałem 2,8 więc wiem jak jest z kosztami utrzymania - nadal twierdzę, że porównywalne z 1,9 TDi :) a przyjemność z jazdy nieporównywalna :)

SzymekB napisał(a):
Ale porównanie 6 litrów ropy na setke z 12 litrami benzyny?? ;)

Zwraca się przy pierwszej wymianie rozrządu :P :P :P

Oczywiście podkoloryzowałem troszeczkę :P

Wiesz z tą wytrzymałością to jest troszkę tak...
Dużo zależy jak kto dba o samochód.
Wszystko da się zakatować.
Wszystko kwestia ilu letnie auto kupujesz.
Na diesla zdecydował bym się tytlko.... w sumie nie... nie zdecydował bym się :P
Fakt wytrzymalsze ale jak życie pokazuje to i 2,8 potrafią przelatać po 350 k kilometrów bez poważniejszych usterek ;)

Oczywiście każdy wybiera auto pod swoje konkretne potrzeby.

Dla mnie diesle nie maja aż takich zalet które potrafią zrekompensować ten tragiczny klekot i ten straszliwie mały zakres użytecznych obrotów, co zabija jak dla mnie całą przyjemność z jazdy chociaż by palił 2 l/100km i miał 10 000 niutków, a przy zbliżonych kosztach utrzymania wybór dla mnie jest jeden :P

Jedyne czego tylko można życzyć to żeby każdego było stać na taki samochód jaki mu pasuje ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2009 16:27:30 
Klubowicz

Się trochę wszyscy zagalopowali. Dyskusja zeszła z głównego toru i znów się robi dyskusja PB Vs ON więc proszę o nie pisanie już więcej w tej kwesti .

Każdy chwali co lubi.

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2009 18:28:52 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
SzymekB napisał(a):
Przepraszam że odejde od tematu, ale czym Kolega moderator się wozi?? Bo jak to jest to autko co w opisie to napewno do diesla sie przekonac nie da. Napewno świetnie wygląda, jest na dziale ''TERAZ MY''??
Co quattro to quattro. Szkoda, ze moj jest bez :(

Póki co toczy się TDi :)

A wracając do tematu - Q7 to mastodont i jak dla mnie jest zbyt ociężały (z wyglądu). Może i wymiata, ale z tych dwóch wolałbym M5.

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2009 18:30:16 
Użytkownik

Dred napisał(a):
Się trochę wszyscy zagalopowali. Dyskusja zeszła z głównego toru i znów się robi dyskusja PB Vs ON więc proszę o nie pisanie już więcej w tej kwesti .

Każdy chwali co lubi.

Dokładnie napisałem to kilka postów wyżej , każdy chwali swoje i tak zostanie do konca świata i kropka. Ja uwielbiam stare odpicowane auta, ktoś woli diesla, inny benzyne, ktos woli tuning, drugi ori. Ale jeden morał z tego tematu zostanie - benzyna juz wielkiej przewaginad dieslem miec nie bedzie. :D

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2009 22:10:37 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
SzymekB napisał(a):
Dred napisał(a):

Każdy chwali co lubi.

Dokładnie napisałem to kilka postów wyżej , każdy chwali swoje i tak zostanie do konca świata i kropka. Ja uwielbiam stare odpicowane auta, ktoś woli diesla, inny benzyne, ktos woli tuning, drugi ori. Ale jeden morał z tego tematu zostanie - benzyna juz wielkiej przewaginad dieslem miec nie bedzie. :D

Morał jest inny.
Tam gdzie diesel się kończy...zaczyna się benzyna ;)

A ten kto porównuje Q7 w parchu do Sportowej benziny ma nierówno pod sufitem.
Moim zdaniem powinni porównać do G-Klasy 55 AMG lub Brabus V12. Wtedy możemy rozmawiać o równowadze :D

Tytuł:
PostNapisane: 26.maja.2009 22:36:48 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
temat bez sensu tak samo jak to porównanie, każdy w swojej opinii pisze pierwsze odczucie a później odwracanie kota ogonem bo jeden drugiemu na psyche ciśnie :) niech ktoś wrzuci na forum BMW jak jeszcze tego tam nie było :P

Tytuł:
PostNapisane: 30.maja.2009 13:54:15 
Użytkownik

było było ;)

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2009 12:44:24 
Użytkownik

i jaka byla reakcja ?

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2009 17:51:29 
Użytkownik

Taka jak i tutaj-ten co rozważa kupno M5 -LUB RS6 ;)- nie spogląda na Q7, to chyba oczywiste ;)
Kierowca M5 mówi tak: see you on the track...

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2009 18:42:00 
Użytkownik

DrOpsik napisał(a):

Noi wtedy RS6 C6 wygrywa :peace: Było sporo testów M5 vs RS6 C6 vs Merc E63amg - na torze wygrywało RS6...

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2009 18:58:11 
Użytkownik

2rafal7 napisał(a):
Noi wtedy RS6 C6 wygrywa :peace: Było sporo testów M5 vs RS6 C6 vs Merc E63amg - na torze wygrywało RS6...

Wiesz jaki jest tytuł wątku?
Chodziło mi o to że M5 czy rs6 to zupełnie inna klientela niż Q7, a Ty wyskakujesz jak Filip z konopi nie wiadomo po co z tym porównaniem.

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2009 20:40:52 
Użytkownik

DrOpsik napisał(a):

Ale wy macie problemy, jak wchodziłem w ten link od razu wiedziałem, że chcą pokazać jak szybkie jet to q7. To nie jest porównanie, które ma na celu pokazać które auto jest lepsze. Każdy normalny i trochę obeznany wie, że M5 to jest mocno sportowa limuzyna, więc jak porównują ją do jakiegoś auta to musi ono też być szybkie prawda?

Swoją drogą ciekaw jestem ile sprzedanych M5 widziało kiedykolwiek tor? Kilka procent? Więc porównywać na na torze to sobie można auta klasy GT3 RS, a auta klasy M5, RS6 i również Q7 v12 można porównać właśnie w taki sposób. Bo i tak służą tylko do pokazania się w mieście, albo na autostradzie, a nie do zabawy na torze.

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2009 20:43:09 
Użytkownik

2rafal7 napisał(a):
DrOpsik napisał(a):

co ty komu chcesz udowodnić ? To ze masz ślepki na oczach jak ktos MĄDRZE wcześniej napisał ?
Rs6 zawsze dostawało na torze od m5, podobnie jak rs4 od m3 co udowodniono wiele razy (okr po minuta 40sekund rs4 w tyle o okolo 5sekund jak dobrze pamiętam)
W nowym rs6 wsadzili turbiny dali 580km to na prostej jest szybsze od m5(507km) ale podejrzewam ze tylko na prostej... kwestia czasu i dobrego testu.
Zresztą kiedy wyszło obecne m5 (e60) a kiedy rs6, w nowym m5 będzie zapewno cos w okolicy 580km i wszystko wroci do normy czyli na prostej złoi rs6 o zakrętach nie wspominając.

Pozdrawiam trzeźwo myślących a szczególnie Dreda :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2009 21:17:23 
Użytkownik

...John napisał(a):

Swoją drogą ciekaw jestem ile sprzedanych M5 widziało kiedykolwiek tor? Kilka procent?

Na pewno duuuużo więcej niż Q7. M5 służy RÓWNIEŻ do zabawy na torze a nie tylko do "złap kierownice, zamknij oczy i gaz do dechy" jeżeli wiesz o co mi chodzi :) W M5 nie dostaniesz choroby morskiej na zakrętach, w Q7 nie jest to takie pewne ;)

Inna klientela m5 czy rs6, a inna Q7.

Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2009 00:56:35 
Użytkownik

DrOpsik napisał(a):
Na pewno duuuużo więcej niż Q7. M5 służy RÓWNIEŻ do zabawy na torze a nie tylko do "złap kierownice, zamknij oczy i gaz do dechy" jeżeli wiesz o co mi chodzi :) W M5 nie dostaniesz choroby morskiej na zakrętach, w Q7 nie jest to takie pewne ;)

Inna klientela m5 czy rs6, a inna Q7.

Myślę, że choroby nie dostanę, gdyż tak ostro atakować zakręty można tylko na torze, a Q7 V12 tam raczej nie zawita. Nie jestem kimś, kogo stać na takie auta, więc mam inny pogląd na sprawę. Domyślać się mogę jedynie, że zdecydowana większość M5 i RS6 toru, albo takiej sportowej jazdy po torze (nie mówi o weekendzie na Nürburgring) nigdy nie doświadczą.
Skoro Cayene Turbo znalazł tyle nabywców to idąc za modą na silniki diesla, mamy teraz do wyboru diesla o adekwatnych osiągach.

Porównanie do M5 miało jedynie pokazać, że v12 tdi jest mocny. A jako, że jest to SUV mało kto pomyśli by wykorzystać tą moc na torze, większość od razu ma przed oczami szeroką i długą autostradę... Ja tak przynajmniej mam.
dest napisał(a):
co ty komu chcesz udowodnić ? To ze masz ślepki na oczach jak ktos MĄDRZE wcześniej napisał ?
Rs6 zawsze dostawało na torze od m5, podobnie jak rs4 od m3 co

No tak, to prawda. Ale co z tego, skoro żadne z tych aut nie jest zaprojektowane do jazdy po torze? Owszem można nim szybko pojeździć, ale są auta które dają znacznie większą przyjemność z jazdy jak np: Porsche GT3RS, Ferrari F40 itp. Większość sportowego charakteru M5 i RS widać po tym co ludzie mający na to kasę, ale niekoniecznie myślący wyprawiają na ulicach. Wpisz w Youtube M5 i znajdź mi filmik PRYWATNEJ osoby (nie gazety, tv show itp) jak pokazuje swoją jazdę na torze! Większość to prędkości maksymalne na autobanie, drifty na normalnych ulicach, sprinty do 100, bądź wyścigi na 1/4, to po części pokazuje, że masa tych samochodów używana tylko i wyłącznie jako szpan na ulicy.

Więc myślę, że takie RS6 robiące 1/4 szybciej niż M5 robi troszkę większe wrażenie.

Koniec OT.

Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2009 03:16:46 
Użytkownik

...John sorry ale napisałeś dokładnie to samo co ja-kto inny kupuje m5 czy rs6, a kto inny Q7. Ja napisałem że inna jest grupa docelowa dla tych aut, a Ty wyskakujesz z jakimiś ekstremalnymi wozami typu F40, napisz jeszcze o thrust SSC-tez fajny produkt ;)

Kolejny Twój cytat "Myślę, że choroby nie dostanę, gdyż tak ostro atakować zakręty można tylko na torze, a Q7 V12 tam raczej nie zawita"

Napisałeś również że "A jako, że jest to SUV mało kto pomyśli by wykorzystać tą moc na torze, większość od razu ma przed oczami szeroką i długą autostradę... Ja tak przynajmniej mam"

Nie kumam po kiego diabła to napisałeś-żeby coś napisać? Przeczytaj co napisałem wcześniej, cytuję:
"Na pewno duuuużo więcej niż Q7. M5 służy RÓWNIEŻ do zabawy na torze a nie tylko do "złap kierownice, zamknij oczy i gaz do dechy" jeżeli wiesz o co mi chodzi Smile W M5 nie dostaniesz choroby morskiej na zakrętach, w Q7 nie jest to takie pewne Wink"

Powtarzasz moje słowa w inny sposób i podajesz je jako swoje. Nabijasz posty?
I powiedz mi jeszcze jedno-kogo obchodzi w wątku "M5 vs Q7" co potrafi RS6? Podoba Ci się że jest szybsze na 1/4 mili to sobie je kup. Mnie to np.nie rusza i wolę M5. A to co wywiera na Tobie większe wrażenie mam głęboko w ...poważaniu.
pozdrawiam i kończę dyskusję w tym temacie.

P.S. Jeszcze jedno, znam naprawdę dużo ludzi mających auta spod znaku M i nie uważam ich za głupków, czy myślących inaczej. Albo masz wyjątkowego pecha, albo może postrzegasz takie osoby przez pryzmat tego, co Ty byś robił mając M lub RS, albo po prostu koloryzujesz?
Ja np. nie uważam że wszyscy posiadacze RS-ek to głupki i buraki.

Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2009 06:59:44 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Temat jest monitorowany.
Apeluję o spokój :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2009 08:31:40 
Użytkownik

Cytuj:
dest napisał(a):
Rs6 zawsze dostawało na torze od m5, podobnie jak rs4 od m3 co

No tak, to prawda. Ale co z tego, skoro żadne z tych aut nie jest zaprojektowane do jazdy po torze? Owszem można nim szybko pojeździć, ale są auta które dają znacznie większą przyjemność z jazdy jak np: Porsche GT3RS, Ferrari F40 itp. Większość sportowego charakteru M5 i RS widać po tym co ludzie mający na to kasę, ale niekoniecznie myślący wyprawiają na ulicach. Wpisz w Youtube M5 i znajdź mi filmik PRYWATNEJ osoby (nie gazety, tv show itp) jak pokazuje swoją jazdę na torze! Większość to prędkości maksymalne na autobanie, drifty na normalnych ulicach, sprinty do 100, bądź wyścigi na 1/4, to po części pokazuje, że masa tych samochodów używana tylko i wyłącznie jako szpan na ulicy.

Więc myślę, że takie RS6 robiące 1/4 szybciej niż M5 robi troszkę większe wrażenie.

Zaprojektowane do jazdy po torze to nie jest fiat panda czy vw polo.
Gdybys nie wiedzial to auta typu M, RS itp testowane są na nurbugringu i to bardzo wnikliwie. Ciekawe dlaczego ?
Przykład: 100osob kupuje wspomniane przez Ciebie Porsche GT3RS, Ferrari F40 i wszyscy jeżdzą po bułki na osiedlu. Napiszesz teraz że to auto nie zaprojektowane na tor ?
Nie ważne kto to kupi i co będzie pokazywał na YT, może je dostac 18letni chłopak na urodziny i będzie palił kapcia kręcąc sie w koło, to nie ma znaczenia.

Odnosnie tego szybszego rs6 na 1/4 od m5 to dla mnie to nie robi żadnego wrażenia... przewaga wynika z wiekszej mocy i tyle
Na torze na szybkich zakrętach quattro w połączeniu z duża masą nie zachwyca....
Sorry ale musiałem wtrącić swoje 3 grosze gdy widze wypowiedzi w stylu Audi RS, BMW M nie są na tor....

DrOpsik całkowicie sie z Tobą zgadzam, to w PL panuje głupi stereotyp że BMW to dres, Audi to gej, itp. Tworzą je zakompleksieni ludzie ktorzy nie potrafią inaczej zaistnieć jak pisać bzdury a dzień oceniają po tym jak dużo osób odpowie na ich idiotyczne komentarze na onecie/wp itp

Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2009 12:53:39 
Użytkownik

Auto: C7
Mam dres i co :): M5 klasa sama w sobie i wszystko w temacie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2