czarnushek napisał(a):
Witam, mam następujący problem otóż w moim A4 B8 2.0 TFSI 211km 2008r. miałem ubytek płynu wspomagania po podniesieniu auta okazało się że ubytek nie jest mały i cała strona auta od układu kierowniczego cieknie z tej części którą staram się zidentyfikować po zdjęciach (załączam zdjęcia) i czy ktoś z forumowiczów wie jak nazwać tę oto metalową rurkę ? Dodam że jestem aktualnie w niemczech i nie mam jak zabardzo wytłumaczyć czy mechanikowi czy na szrocie jak to się nazywa gdyż nie znam dokładnej nazwy! Będę bardzo wdzięczny za pomoc oraz czy da się wymienić samą tą "rurę?" Widzę że na zakończeniu jest przykręcona na klucz bodajże typu torx? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź!

20181030_154010.jpg
[img]//www80.zippyshare.com/thumb/bLd8vwhc/file.html[/img]20181030_154059.jpg
[img]//www101.zippyshare.com/thumb/wmPeRSYT/file.html[/img]20181030_154106.jpg
[img]//www71.zippyshare.com/thumb/fkw3uSFr/file.html[/img]20181030_154113.jpg
[img]//www86.zippyshare.com/thumb/hMChy7bx/file.html[/img]trzeba sobie zadać pytanie , i sprawdzić tym samym ... , czy to na pewno kwestia uszkodzonego mechanicznie przewodu , .. czy może wyciek przy połączeniach tego przewodu - gdzie mogła puścić uszczelka , i olej sączy się po całej tej rurce ??
na jednym ze zdjęć widać bardzo duże zapocenie się płynu na samym łączeniu owego przewodu z podzespołem auta ... i od tego bym zaczął . Wykręć przewód , obejrzyj czy nie jest uszkodzony , .. nie ma dziurek ,przetarć , ... ewentualnie zrób próbę ciśnieniową - zaślep drugi koniec rurki , włóż do wody a w drugi koniec przyłóż pistolet pod ciśnieniem zobaczysz czy jest jakaś nieszczelność .Bardziej stawiam na uszczelki , czy może ktoś coś majstrował , i nie dokręcił odpowiednio ...i teraz cieknie - pewne jest jedno .. na pewno będzie potrzeba założenia nowych uszczelek , .. o ile takie są wymagane w tym połączeniu , .... czyli czekają Cię zakupy w aso .