.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lis.2024 00:54:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Szybki sposób na kase
PostNapisane: 22.maja.2003 07:04:05 
Użytkownik

Pirat drogowy zmuszał do wyścigów

Włoska policja aresztowała młodego pirata drogowego, który zabawiał się prowokując innych kierowców do nocnych wyścigów samochodowych po ulicach Rzymu. Pod maską jego Subaru policjanci odkryli silnik o mocy 500 koni mechanicznych.

22-letni mężczyzna o przezwisku "Murena", od nazwy zwinnej i bardzo szybkiej drapieżnej ryby, zaczepiał kierowców i proponował zakład o kilka tysięcy dolarów, że prześcignie ich swoim Subaru.

"Za jednym zamachem wygrywałem 5.000 euro. Niektórzy zakładali się nawet o własne wozy: dowód rejestracyjny za dowód rejestracyjny", wyjaśnił hazardzista gazecie.

Chłopak miał w zwyczaju wyjeżdżać nocą na miasto z dwoma kumplami, którzy podobnie jak on podrasowali silniki swoich Golfów. Gdy wypatrzyli dobre auto, Ferrari albo Porshe, z odpowiednim kandydatem za kierownicą, zabierali się do dzieła.

"Taktyka jest prosta: podjeżdżam, wkurzam, a potem podjudzam: "Ty, nie wiesz do czego jest taka fura"?

"Dziewięć razy na dziesięć frajer dawał się wrobić. Moją Imprezą łykam wszystkich: 500 koni pod maską i biorę ich przy trzech stówach na godzinę", pochwalił się młodzieniec.

Policja skonfiskowała pojazd. Jego właściciel będzie odpowiadał za serię wykroczeń drogowych, między innymi nieudzielenie pomocy osobie w niebezpieczeństwie, kiedy uciekł z miejsca wypadku i pobicie.

Artykuł z Onet.pl

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2003 08:07:37 
Użytkownik

Nie zmuszal tylko podpuszczal, a leszcze sie na to lapali... :grin:
To nie jest karalne - gosc odpowiada tylko za nie udzielenie pomocy, pobicie i mandaty...

I smieszy nie ten tekst ze bral innych przy 300km/h - czyli na tyle mial slaby moment obrototowy ze dopiero przy 300 udawalo mu sie wyprzedzic konkurentow :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2003 09:21:01 
Użytkownik

dobre, dobre.
jakby tak zrobic jakiegos seata 1.8T na 260 kucy i i mykac z kolegami w bemkach....
:-D

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2003 09:33:02 
Użytkownik

słyszałem gdzies o syrence z silnikiem porsche,

no ale wlasciciele syrenek to byli i są porządni ludzie

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2003 09:35:13 
Użytkownik

Ja ja kiedys nawet widzalem w MdM`ie - to dopiero jest cichociemny samochod :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2003 09:38:27 
Użytkownik

Ta syrenka cichociemna ? Żółte felgi od Porsche, spoiler tylny od Porsche, napompowane nadkola, rejestracja CO#TURBO :-)

A tak naprawdę to auto powstało w Bydgoszczy i były wokół niego jakieś afery później (loterie jakieś, w których zginęły losy czy coś..). Jak kiedyś podpuściłem właściciela (jechałem octavią TDI) to mim szybciutko udowodnił wyższość benzin turbo nad dieslem :-) Pięknie się to zbierało...

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2003 11:48:59 
Użytkownik

A oto i turbo syrena

Obrazek
Obrazek
Obrazek
w trakcie przerabiania

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2003 13:17:08 
Użytkownik

kiedys w MMM (obecny V-max) pokazywali ta "syrenke", tak na prawde od syrenki to byly tam tylko kawalki blotnikow (przednie przedluzone) maska (wydluzona) dach, szyby... i chyba nie wiele wiecej, wnetrze i caly uklad jezdny itd. *byly od Porsche 911 turbo...
*byly bo ta hybryda zaliczyla takiego dzwona ze nie bylo co zbierac...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1