.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.paź.2024 23:55:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: W końcu i mi padła
PostNapisane: 07.maja.2003 11:09:02 
Użytkownik

Rano odpaliłem audiczk i dojechałem do pracy. Teraz wsiadam do auta odpalam, popracował około 3 sek i zgasł. Więc kręce, kręce i nic. Przekręcam zapłon, a tu pompeczka paliwa zamilkła, tylko jakiś przeaźnik prztyknął. Sprawdze zaraz bezpieczniki. Ale co za pech już chciałem nowe spręzynki kupić a tu pewnie dupa. Ktoś sie orientuje w cenie pompki paliwa do Coupe 2.8 V6 ?

Tytuł:
PostNapisane: 07.maja.2003 17:58:41 
Użytkownik

Cześć. Ten temat przerabia łmój ojciec w c4 2,8 quattro i wna pompkę wydał coś około 500zł jezeli mnie pamięc nie myli, dzisiaj bede u niego to siezapytam , nas pewno nie zapomnial tego wydatku.
Z pozdrowieniami

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 07:33:25 
Użytkownik

No kurde wczoraj sprawdziłem bezpiecznik. Był dobry więc włożyłem go z powrotem i pompka zaczeła działac. Na razie spokój tylko ciekawe jak długo. Pompka pracuje bardzo cichutko więc chyba jest sprawna. Teraz już sam nie wiem.

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2003 17:59:15 
Użytkownik

Czesc . U mojego ojca ,też było tak dziwnie, przestała działać to ojciec wyjął ja ze zbiornika, podłączył pod akumulator (trzeba włozyć ja do benzyny żeby nie chodziła nza sucho) i okazało sie że działa. Zamontował ja spowrotemi jeszcze troche jeżdził, ale zaczęła sie coraz częściej "zacinac" że bał sie gdzieś dalej samochodem jechać więc kupiłnową. A ze zbiornika mógł ją wyciągać z zamkniętymi oczami.
Aha z naszą pompką był taki motyw , że nie chciała startować pod ciśnieniem, tzn. jak zgasiłeś samochód normalnie to mogłeś go nie odpalić bo w przewodzie od pompki do silnika było ciśnienie i nie chciała ona ruszyć. My robiliśmy taki numer, że gasiliśmy samochód zdejmując kostkę z pompki, wtedy silnik gasł sam w momencie gdy ciśnienie w przewodzie spadało i nie pozwalało na jego prace. Po zgaszeniu zakładaliśmy przewód i było ok, a po przyjściu do samochodu odpalałe go jak gdyby nigdy nic.Oby u ciebie nie była to pompka, bo to jest wydatek, ale jakby sie działy takie rzeczy to pamiętaj co napisałem może do czegoś sie to przyda (oby nie)Kurde rozgadałem sie.
POZDRAWIAM

Tytuł:
PostNapisane: 21.maja.2003 07:20:03 
Użytkownik

Fuck Fuck Fuck :bardzozly:
A jednak to pompka. Wczoraj znowu miałem problem z odpaleniem. Sprawdziłem przekazniki i prad ok. Na kostce przy pompie tez ok. A z pompka jest tak że jak chodzi to jest spoko, choć słychać nierówna prace wirnika. Ale ruszyc jest cięzko - trzeba lekko puknąc. A więc pompka do wymiany. Zamówiona dziś do odbioru , więc jestem lżejszy o 450 zeta. Fuck :bardzozly:

Tytuł:
PostNapisane: 21.maja.2003 21:57:16 
Użytkownik

Ja ostatnio miałem to samo raz działa raz nie. Ale w krakowie znalazłem najtańszą za 530 zł więc u ciebie taniej no i jeszcze robota (a butla z gazem dokładnie nad pompą) do dziś mnie szl...trafia.

Pozdrawiam C4 2.8

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2003 07:47:01 
Użytkownik

Cytuj:
no i jeszcze robota (a butla z gazem dokładnie nad pompą) do dziś mnie szl...trafia.

Dokładnie mam tak samo, a tym że sam wymieniłem i robocizną mam do porzodu.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1