.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lis.2024 00:54:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Falujące obroty
PostNapisane: 21.maja.2003 12:24:10 
Użytkownik

Kumpel ma coupe 2.3 10V zagazowane - instalka bez kompa. Nie ma ustabilizowanych wolnych obrotów, ale tylko na gazie - benzynka ok.
Świece i przewody odpadają. Wyżssze obroty tez wporządku tylko te wolne.

Tytuł:
PostNapisane: 21.maja.2003 16:57:18 
Użytkownik

Witam, może łapie gdzieś lewe powietrze? Jeszcze pozostaje kwestia regulacji gazu. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21.maja.2003 19:52:57 
Użytkownik

Miałem to samo. Silnik na gazie skakał jak qrwie cycki :oops: , moczyłem silnik krokowy w benzynie nic nie dawało.
Dostałem diagnozę - przepływomierz ( z rozdzielaczem powietrza :placz: )
Tak jak napisał szpila - najprawdopodobniej lewe powietrze może być przyczyną ( zły skład mieszanki)

Tytuł:
PostNapisane: 21.maja.2003 20:42:19 
Użytkownik

Jezeli jest to tania instalka to w tym silniku jest to ponoc normalka...bierze sie to stad ze tanie instalki do wtrysku wielopunktowego sa jedynie (z przyczyn ekonomicznych) adaptacja instalacji przeznaczonej dla mono wtrysku czy tez gaznika...
To tak samo jakbys zalozyl zamiast tylnych kol plozy....niby to dziala ale to jeszcze nie to :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.maja.2003 20:53:50 
Użytkownik

Co masz na myśli pisząc tania?
Moje autko miało zakładany gaz 3 lub 4 lata temu i ja nie wybierałem rodzaju instalacji gazowej , a co do tych płóz na tylne koła to mieszkam w takiej strefie klimatycznej w której panuje piękna WIOSNA no ale jeśli u Ciebie jest taka aura ,iż zamiast kół musisz zakładać płozy to szczere wyrazy współczucia

Tytuł:
PostNapisane: 21.maja.2003 21:22:32 
Użytkownik

Ja muślę, że lewe powietrze twój silniczek łapie zapewne z połączenia mieszalnika (miksera) z kolektorem dolotowym. Ja tak miałem i co niektóre wolnosące 5cio cylindrówki też na to chorują. Po prostu producent mieszalników robi za dużą tolerancję i mieszalnik jest luźny. Ja mam wklejony na Poxipol, bo inaczej się nie dało.
Spróbuj na początek jakąś uszczelkę gumową założyć. W wolnossącym powinna wytrzymać, bo u mnie gumki wydmuchiwało.
Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 21.maja.2003 21:55:51 
Użytkownik

spiks napisał(a):
Co masz na myśli pisząc tania?
Moje autko miało zakładany gaz 3 lub 4 lata temu i ja nie wybierałem rodzaju instalacji gazowej , a co do tych płóz na tylne koła to mieszkam w takiej strefie klimatycznej w której panuje piękna WIOSNA no ale jeśli u Ciebie jest taka aura ,iż zamiast kół musisz zakładać płozy to szczere wyrazy współczucia

Tania to znaczy bez bezposredniego wtrysku gazu.....ktora jak czytalem powinna byc montowana w samochodach z wielopunktem

a plozy to miala byc wymowna, kontrastowa przenosnia metafora czy cos tam..... :) ehhh

Tytuł:
PostNapisane: 21.maja.2003 23:14:54 
Użytkownik

[/list]Tania to znaczy bez bezposredniego wtrysku gazu.....ktora jak czytalem powinna byc montowana w samochodach z wielopunktem

Jeżeli ktoś pisze iż ma problem z "tanią instalacją" oczekuje porad , czy też rozwiązań które mu pomogą , a nie prześmiewczych komentarzy lub puszczania buziek i uśmiechów. Zrozum ktoś może mieć problem i to forum może być dla takiej osoby jak to się mówi ostatnią deską ratunku,a tu widzi komentarze typu - masz złą instalację itp ( on to już pewnie wie i taki komentarz niczemu nie służy)
    Pozdrowienia
[/list]

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2003 08:33:05 
Użytkownik

Ok. Dzisiaj z kumplem posprawdzamy, czy fakty7cznie łapie gdzieś lewe powietrze. Jeszcze się odezwę.

Tytuł: kto sie smieje
PostNapisane: 22.maja.2003 08:44:03 
Użytkownik

spiks napisał(a):
[/list]Tania to znaczy bez bezposredniego wtrysku gazu.....ktora jak czytalem powinna byc montowana w samochodach z wielopunktem

Jeżeli ktoś pisze iż ma problem z "tanią instalacją" oczekuje porad , czy też rozwiązań które mu pomogą , a nie prześmiewczych komentarzy lub puszczania buziek i uśmiechów. Zrozum ktoś może mieć problem i to forum może być dla takiej osoby jak to się mówi ostatnią deską ratunku,a tu widzi komentarze typu - masz złą instalację itp ( on to już pewnie wie i taki komentarz niczemu nie służy)
    Pozdrowienia
[/list]

Witam, moim skromnym zdaniem wuja dobrze pisze i nie widze w jego odpowiedziach nic zlosliwego! i przepraszam ale gdzie ty tu widziales komentarze (jak sam napisales) typu "masz zla instalacje itp" ?? Porostu jezeli ktos zalozyl jedna z gorszych (tanszych) instalacji do tego silniczka to to wlasnie morze byc przyczyna twojego problemu - i nikt tu sie nie smieje :P

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2003 12:22:52 
Użytkownik

Maxi oki.
Ja mam u siebie założoną gorszą instalkę ( tańszą ) więc myślałem ,że może mi ktoś pomóc , a nie utwierdzać mnie w tym że ona jest gorsza (tańsza). Jak napisałem wcześniej autko kupiłem z gorszą instalacją i teraz mam problem. Pisząć to chciałem jakiś porad itp. co można zrobić aby rozwiązać problem , a nie czytać krytykę dotyczącą gorszej instalacji.
Słuchaj Maxi przepraszam - musiałem to napisać, bo już po prostu brakuje mi na to wszystko słów. Nie bierz nic do siebie ale swoją niemoc wyładowałem w tym topicu i obiecuję już nie będę ripostował
Pozdrowienia

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2003 13:11:50 
Użytkownik

spoko spiks nie biuore tego do siebie. :)
co do instalacji to moim zdaniem powinienes podjechac do jakiegos gazownika on napewno predzej niz nie jeden z nas rozwiaze problem.
pozdrowka

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1