Po to kombinuję, że co oryginał to oryginał... w nowe podróbki nie wierzę po prostu, do tego oryginał w bardzo dobrym stanie wyniósł mnie 100 zł

Chłodnica już zamontowana, szybki test auta i wynikły jakieś małe problemy którym jeszcze nie miałem okazji bliżej się przyjżeć, ale opiszę tutaj może jakiś magik coś poradzi
Otóż - przy wymianie chłodnicy wyciekło mi trochę oleju skrzyni, jadąc autem pojawiają się takie objawy jak:
przy przyśpieszaniu skrzynia gdy silnk wchodzi na wyższe obroty zamiast wrzucać wyższy bieg redukuje oraz
pojawiło się szarpanie gdy już skrzynia zmieniała bieg na wyższy
Czy ktoś orientuje się czym to może być spowodowane? Czy powodem może być zbyt mała ilość oleju? Jak sprawdzić stan oleju w skrzyni?
Jaki olej i filtr nadaje się do tej skrzyni?
Wiem że jest opcja szukaj, ale liczę że jakiś dobromir zamiast odsyłać mnie do szukajki odpowie na moje pytania, albo chociaż poratuje linkiem
Jak poprzednio, z góry wielkie dzięki
Edit: tego egzemplarza nie sprzedam na pewno, mogę wrzucić parę fotek później... jak już, wolę wymienić skrzynie na manual - ktoś orientuje się w tym temacie, jak to zrobić i ile może wynosić koszt samych części?