Nie znam dokładnie tego silnika kolego bo sam mam go krótko, ale na pewno dobrze, że zmieniłeś świece i kable zwłaszcza przy lpg jest to istotne. Podobno dobre świece do gazu to denso ik20tt jedno elektrodowe są ciut droższe od tych zalecanych do benzyny 2 elektrodowych- choć nie są niezbędne. Mi też delikatnie czasami zafalują obroty i szarpnie na gazie ok 1500obr. Ale poprzedni właściciel mówił, że na świecach dwuelektrodowych jest 50 tyś najechane a ja mam zamiar na dniach je wymienić. Nieszczelny tłumik jak najbardziej może powodować nierówną pracę silnika lub problem z diagnozą poprzez hałas który zagłusza odgłosy silnika. Nieszczelny wydech potrafi tez zabrać trochę mocy. Uszczelnij tłumik to ważne i koszt relatywnie niewielki a i tak musisz to zrobić. Sprawdź odmę czy niezapchana ( test z kartką papieru położoną w miejsce odkręconego korka oleju na pracującym silniku - powinno lekko ją zasysać jak dobrze pamiętam) Może być to też jakiś regulator rozrządu ale to już musi się ktoś kto się zna na tych silnikach wypowiedzieć. Podobno to dobre silniki ale podstawa to odma i coś z tym rozrządem jak czytałem. Oraz oczywiście jak w każdym silniku oleje i płyny i nie pałowanie na zimnym:)
|