http://www.bialystokonline.pl/szronex-k ... ,01,1.htmlFirma Szronex prowadzona przez Pana Szczerbińskiego, oraz jego syna. Zajmują się klimatyzacjami. Pojechałem do nich "po znajomości" nabić czynnik w stara klimę na r12 w 100 c4. Skasowali pieniądze po znajomości, klimę nabili wszystko grało. Po miesiącu czasu zapadła decyzja o wymianie silnika na ACK więc udałem się do nich na ściągnięcie czynnika. Dogadaliśmy się, że po swapie przyjadę z nowym silnikiem i przerobioną klimą na R12 nabiją mi układ i wtedy się policzymy. W międzyczasie byłem u niego na konsultacjach co dokładnie mam zmienić, żeby ładować r134a bez obaw. Więc wleciał kompresor z ACK, nowy osuszacz, dorobiłem nowe węże od kompresora. Mówił, że zaworów nie muszę wspawywać do nabijania, bo nabije mi bez nich, ale coś mi śmierdziało. Stwierdziłem, że nie chcę się od niego uzależniać i ma być zrobione tak, żeby mógł nabić każdy. Więc wspawałem też zawory na niskie i wysokie ciśnienie. Nadszedł upragniony dzień, umówiłem się z nim na rano, żeby zostawić samochód bo będzie jeszcze płukał układ dla wszystkiego. No to ok. Zostawiłem samochód, wróciłem po odbiór i żeby się policzyć no i się zaczęło. Z umówionej ceny zrobiło się 2,5 raza więcej, na przypomnienie, że przed swapem oddałem mu cały czynnik, stwierdził, że go prawie nie było w układzie (mimo, że klima działała jak najbardziej ok, no ale nie mam na to wydruku z urządzenia mój błąd), itd itp. W końcu stwierdziłem, że niech się goni, zapłaciłem ile miałem i pojechałem do domu. W między czasie opowiadał jaki to gruntowny przegląd klimatyzacji mi wykonał, że zmienił zawór rozprężny (popularny gwizdek) itd. Okazało się później, że gwizdek był chyba w wieku auta, jak go wyjęliśmy w innym miejscu to był cały w graficie i nie możliwe, że w 2 tygodnie się tak zasyfił. Cały szlam na nim pochodził, ze starej padającej już sprężarki z AAH. Coś mnie naszło po godzinie i zadzwoniłem do niego z pytaniem "a co mi Pan tam właściwie nabił" odpowiedz mnie zabiła bo nabił mi znowu r12 i upierał się, że mu nie mówiłem, że ma być nowy czynnik. Zrezygnowałem z jego usług, znowu musiałem jechać, na płukanie i nabicie nowym czynnikiem do kogoś innego. Straszny naciągacz z tego człowieka, nie słucha się co się do niego mówi, jest przemądrzały i łasy na pieniądze. NIE polecam i nie jest to tylko moja opinia.