.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 15.cze.2025 15:40:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4 AAT] skorygowanie wskazań FIS po montażu wtrysków AEL
PostNapisane: 21.sie.2011 12:23:00 
Użytkownik

Witam.
Jak w temacie wstawiłem wtryski od AELa jakiś czas temu i jak wiadomo FIS zaniża mi spalanie ponieważ we wtryskach są większe otworki i mniejsze opory przepływu czy jakoś tak :)

Z tego co wiem do pewnej wartości da się te wskazania zmienić poprzez interfejs VAG, posiadam kabel i Lapka więc mogę to zrobić sam tylko w którą stronę i o ile ??

przeprowadzał ktoś już taką operację ?

Tyle znahazłem na naszym forum tylko nie wiem czy dotyczy to też A6 C4 i o ile zmienić , w stronę 85% czy w stronę 115% ??

> channel 03 (consumption correction)
Only Midline/Highline of combination instruments.

Thus the evaluation of the consumption signal in % regulated, those by coding is adjusted (pre-setting: 100% consumption = adjustment value 100) and thus the announcement in the on board computer correct. Valid values are 85% - 115% . The consumption signal transmitted by the engine is changed around the adjusted value. Thus can be corrected deviation from actual consumption. The correction has influence on momentary consumption , average consumption , range and tank announcement within the reserve range.

F 126S 900ccm 45KM - sprzedany

Strefa czasowa: UTC + 2