.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.cze.2025 10:57:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C6] zmiany w konfiguracji wyposażenia
PostNapisane: 16.wrz.2011 09:24:51 
Użytkownik

Witam
mam dostęp do poleasingowych samochodów z Holandii w naprawdę przystępnych cenach.
Niestety minus samochodów służbowych to raczej skromne wyposażenie i w związku z tym mam kilka pytań.

Czy łatwo jest doposażyć A6 C6 w fabryczne czujniki parkowania najlepiej z możliwością oglądania tego na wyświetlaczu?

Czy jak mamy kolorowy wyświetlacz z nawigacją to FIS też jest kolorowy bo nie zawsze są zdjęcia pokazujące FIS a wersja monochromatyczna gryzie mnie w oczy ;)

Zakładam że zmiana zwykłych świateł w Avancie na diodowe to tylko mechaniczne przełożenie, nie trzeba nic kodować itp?

Jaka jest różnica pomiędzy rozbudowaną klimatyzacją (tą z wyświetlaczami) a prostszą klimatyzacją tylko z pokrętłami (wydaje mi się że obydwie są automatyczne). Zakładam że wymiana prostszej na bardziej rozbudowaną chyba nie ma sensu ale chciałbym to potwierdzić

z góry dziękuję za pomoc i życzę miłego weekendu

Tytuł: Re: [A6 C6] zmiany w konfiguracji wyposażenia
PostNapisane: 16.wrz.2011 11:39:02 
Użytkownik

Auto: AFN, BPP, BDN
maxi_kaz napisał(a):
Czy łatwo jest doposażyć A6 C6 w fabryczne czujniki parkowania najlepiej z możliwością oglądania tego na wyświetlaczu?
http://www.a6klub.pl/a6-c6-montaz-parkt ... t22126.htm
maxi_kaz napisał(a):
Czy jak mamy kolorowy wyświetlacz z nawigacją to FIS też jest kolorowy bo nie zawsze są zdjęcia pokazujące FIS a wersja monochromatyczna gryzie mnie w oczy ;)
NIE
maxi_kaz napisał(a):
Zakładam że zmiana zwykłych świateł w Avancie na diodowe to tylko mechaniczne przełożenie, nie trzeba nic kodować itp?
Trzeba.
maxi_kaz napisał(a):
Jaka jest różnica pomiędzy rozbudowaną klimatyzacją (tą z wyświetlaczami) a prostszą klimatyzacją tylko z pokrętłami (wydaje mi się że obydwie są automatyczne). Zakładam że wymiana prostszej na bardziej rozbudowaną chyba nie ma sensu ale chciałbym to potwierdzić
Brak nawiewów w tylnych słupkach jak i brak wspomnianych wyświetlaczy. Po wymianie panela na stałe będziesz mieć błędy w komputerze.
maxi_kaz napisał(a):
Ja również :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2011 13:55:28 
Użytkownik

Panel można jak najbardziej zmienić wiąże się to jednak z wymianą nagrzewnicy, paru bebechów z nią związanych (jakich konkretnie nie wiem). Nawiewy w słupkach można dołożyć, nie wiem czasem czy coś jeszcze z przednimi słupkami nie było do zabawy..
Odnośnie błędów się nie wypowiem. Wiem, że znajomy taką konwersję w swoim aucie z powodzeniem przeprowadził, wszystko (poza przedmitowymi słupkami) działało jak należy.

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2011 13:58:54 
Użytkownik

Ludzie zmieniają sam panel i działa ( oczywiście trzeba zdjąć w ASO CP) ale też do końca pewności nie mam.

Co do błędów to na własnej skórze nie doświadczyłem, bo od razu była klima plus :):

Tytuł: Re: [A6 C6] zmiany w konfiguracji wyposażenia
PostNapisane: 16.wrz.2011 19:11:30 
Użytkownik

Dzięki za pomoc :)

Probe041 napisał(a):
maxi_kaz napisał(a):
http://www.a6klub.pl/a6-c6-montaz-parkt ... t22126.htm

no to mam trochę do poczytania ;)

Probe041 napisał(a):
maxi_kaz napisał(a):
NIE

a czy można mówić o jakiejś zasadzie, np. jak jest jakiś pakiet, w którym coś tam to jest i kolorowy FIS?

Probe041 napisał(a):
maxi_kaz napisał(a):
Trzeba.

tylko przeprogramowanie VAGiem, czy trzeba podłubać coś więcej, jak ktoś ma jakieś linki to będę wdzięczny

Probe041 napisał(a):
maxi_kaz napisał(a):
Brak nawiewów w tylnych słupkach jak i brak wspomnianych wyświetlaczy. Po wymianie panela na stałe będziesz mieć błędy w komputerze.

jeżeli chodzi tylko o taką pierdołę to chyba nie warto

Probe041 napisał(a):
maxi_kaz napisał(a):
Ja również :peace:
:D :D

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2011 19:13:06 
Użytkownik

Poczytaj sobie na a6klub.pl, forum jako takie ale można tam sporo znaleźć o C6

Strefa czasowa: UTC + 2