teodor2424 napisał(a):
kolego Sas w tym roczniku nie ma składanych lusterek to jak ma mieć symbol na przełączniku??

Kolega chce dołożyć sobie taki bajer

tylko nie wiem po co? Ale to jego własna kwestia

a) Są, posiadam A6 C5 AJL 98 i fabrycznie są składane lusterka.
b) Ten symbol (przez mnie nazwany 4 - czwarty) ze znaczkiem to lusterko z bardzo małym znaczkiem strzałki. Wspomniałem o tym, gdyż dopiero jak ja dorwałem w swoje łapki owe audi uświadomiłem byłego właściciela, że są składane elektrycznie. Była kupa śmiechu bo:
K: -"Co za idiota podjechał pod moja bramę wylazł z samochodu i poskładał lusterka. Już byś nie przeginał... "
Ja: - "Są na automacie wystarczy to małe kółko przekręcić o 180 st."
K: - "Ja pierd... to ja tyle czasu i nie wiedziałem, szkoda, że nie są jeszcze fotochromy i podgrzewane..."
Ja & K: -"hahaha"
ps. a dziś się dowiedziałem przy okazji sprawdzania ile jest tam przewodów właśnie w celu pomocy w tym temacie, że jednak są podgrzewane (oba) tylko maty są już do wymiany (mają po 5Kohm, wizyta w zamrażarce lodówki nic nie zmieniła, muszą mieć poprzepalane ścieżki).
Przy okazji mam pytanko:
W audi A6 C5 przed liftingiem czyli taka jak moja są wkłady grzewcze mniejszej mocy i bez termostatu a po liftingu większej mocy i z termostatem. Trochę się już naczytałem na forum o naprawie tych lusterek i jeśli nie uda mi się wymienić samych mat grzewczych lub zniszczę odblask w lusterku (tego się obawiam czy oryginalna mata mi zejdzie z lusterka) to będę musiał zakupić nowe. Lepsze są te po liftingu, mniej awaryjne i szybciej grzeją.
Czy pasują nowsze z termostatem do audi przed liftingiem (chodzi mi o całe z plastikowym mocowaniem)?