a może po prostu nie wiedziałem? Akurat z elektryki jestem najcieńszy w audi, więc nie wynurzaj mi się, jestem tutaj prawie 10 lat, i swoje widziałem.
Nikt z nas z fusów wróżyć nie będzie. Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć o instalacji gazowej, jest tutaj na forum fajny wątek odnośnie instalowania lpg do silników, i tam szukaj użytkowników którzy się na tym znają. Napisałem Tobie powód, jaki wg mnie powoduje te wszystkie problemy, ale jak mówiłem, nie jestem w stanie zdiagnozować na odległość szczególnie instalacji gazowej.
Możesz też odnaleźć wątek o robieniu logów z bloków pomiarowych Twojego auta, i możesz poprosić o ich interpretację, wtedy jest szansa, ze coś więcej będzie wiadomo. A tak - to jest wróżenie z fusów. Poczytaj wątek o gazowaniu aut, są chyba nawet dwa, poczytaj wątek o robieniu diagnostyki diesli, gdzie znajdziesz sporo informacji o logach, jak je wykonać, bo to niezależne od wersji silnika. Może coś z tego wyjdzie.
Na moje odciąłeś sondy lub wprowadziłeś błędy poprzez podpięcie dodatkowych urządzeń pod kable od sond, aczkolwiek ja się na elektryce nie znam, więc szukaj u mądrzejszych ode mnie.
Więcej ode mnie się nie dowiesz.
_________________ Audi Coupe S2 - 400 KM , 440 Nm Garrett 3071R @1.7 bar, injectors 525ccm, 7A exhaust cam, custom IC, radiator, Bosch 040 fuel pump...

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000
|