Witam, Ostatnio pomyślałem sobie, że warto byłoby wziąć się za podświetlenie przycisków deski rozdzielczej w moim samochodzie. W nocy nie świeci się właściwie nic oprócz zegarów i pojedynczych przycisków otwierania szyb. Jak na razie udało mi się dostać jedynie do żaróweczek od tych przycisków na środku (w mojej wersji jest wł/wył ABS-u, przeciwmgielne i ogrzewanie tylnej szyby). Tutaj sprawa jest prosta bo wystarczy wyjąć te żaróweczki pensetą (czy to są jakieś standardowe żarówki które można dostać w każdym sklepie elektrycznym czy trzeba oryginalne zamówić???). Problem mam natomiast z podświetleniem pokręteł ogrzewania. Po wyjęciu zapalniczki można wyczuć palcami złącza od tych pokręteł, ale nie mam pojęcia jak dostać się do zarówek. Podobnie jest w przypadku konsoli sterowania elektrycznymi szybami i lusterkami. Wyjąłem całą konsolę, odpiąłem złącza, ale żarówek tam nie widzę, a nie wiem jak to dalej rozebrać i niczego nie uszkodzić. A może wystarczy jakoś podwadzić te przyciski i bezpośrednio pod nimi są te żarówki? Podejrzewam, że ktoś już wcześniej przerabiał ten temat. Jeśli tak to bardzo proszę o pomoc.
pozdrawiam
_________________ Audi A3 1.6 '97- jest obecnie Audi 100 2.3 '90- sprzedane
|