Witam. Jestem posiadaczem audi a4 b5 1.8 ADR. Posiadam w nim dokładany alarm, który się rozbraja podczas otwierania drzwi kierowcy i z tym pojawił się problem. Gdy wyłączę alarm muszę się że tak powiem namachać drzwiami zanim się alarm rozłączy. Polega to na tym, iż muszę machać drzwiami do momentu, aż przestanie mrugać dioda od alarmu, w przeciwnym wypadku alarm się załącza i drzwi się zamykają co kończy się wyciem alarmu. Wcześniej nie miałem tego problemu. Podejrzewam, że ten alarm podpięty jest do (nie znam nazwy) czujnika w drzwiach, który odpowiada za zapalanie się lampki podsufitki, ponieważ podczas otwierania drzwi kierowcy nie zawsze się ona zapala. Myślę że mógł on po prostu zaśniedzieć podczas zimy i wystarczy przeczyścić go kontaktem. Problem objawia się w tym, że nie mam pojęcia gdzie się taki czujnik znajduje, a rozbierać całych drzwi i go szukać raczej nie mogę ponieważ nie posiadam garażu

Dlatego też kieruję do was prośbę żebyście mi powiedzieli gdzie go szukać.
Starałem się problem opisać jak najdokładniej i jak najbardziej przejrzyście:D
Temat skierowałem do wszystkich użytkowników z racji takiej, że jest to alarm dokładany, a nie fabryczny i taka usterka mogła również wystąpić w innych modelach.