.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.cze.2025 02:58:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5 1.8T] Problem z radiem (navigation plus)
PostNapisane: 30.kwi.2012 08:49:30 
Użytkownik

Auto: Audi A4 (B5) 1.8T Quattro
Siema! Na początku nie przywiązywałem do tego wagi ale niestety staje się to już irytujące a mianowicie, odczuwam wrażenie, że w środku są płyty których w żaden sposób nie mogę wydostać. W schowku podłączony mam transmiter na pendrive, kartę SD I USB, zmieniarka na 6 płyt czyta folder z muzyką (max 99 utworów jako jedną płytę) a teraz do sedna. Kiedy przytrzymuję przycisk, którym wygasza się ekran pojawiają się różne opcje, kontrast, widok gps, no i również WYSUŃ CD-ROM. Niestety problem polega na tym, że nie mogę wyjść z opcji kontrast i wybrać opcji z wysunięciem cd-romu, ani jakiejkolwiek innej. wtf? :028:

Tytuł: Re: Problem z radiem (navigation plus)
PostNapisane: 30.kwi.2012 19:49:25 
Użytkownik

Witam,
możliwe, że źle zrozumiałem Twoje pytanie, ale zaryzykuje odpowiedź.
Jeżeli nie możesz wyjść z jakiejś opcji za pomocą przycisku 'Return' to wyłącz całkiem radio wciskając gałkę volume, i wtedy spróbuj jeszcze raz wejść w nawigację, następnie wejść w opcje i bezpośrednio zjedź (kręcąc prawym pokrętłem) na pozycje wysunięcia CD-ROMu.
Jeżeli źle Cię zrozumiałem, to wybacz i dopisz coś więcej na temat Twojego problemu.
Pozdrawiam,
Piortek

Tytuł: Re: Problem z radiem (navigation plus)
PostNapisane: 30.kwi.2012 20:10:05 
Użytkownik

Auto: Audi A4 (B5) 1.8T Quattro
Cześć Piotrek, nie opisałem problemu zbyt precyzyjnie ale po kilku chwilach zaczaiłem o co chodzi. :) Wciskając Display i przytrzymując chwilę owe opcje właśnie pojawiają się ale nie da się sterować radiem od tej strony. Przełączając na nawigację, widok mapy, następnie naciskając Mode wszystko ustawić się da. Taki drobiazg a jaki uporczywy. Mimo wszystko dzięki za podaną odpowiedź i wysiłek w zrozumieniu mojego problemu :)

Tytuł: Re: [A4 B5 1.8T] Problem z radiem (navigation plus)
PostNapisane: 30.kwi.2012 23:40:48 
Użytkownik

Chyba nadal nie rozumiem.. Przez przycisk Display nie wchodź w opcje... Fakt, że mam Audi od paru dni, ale bardzo się przykładałem do poznania opcji, możliwości i ustawień tego auta. Przez przycisk Display przeskakujesz między trybem dziennym i nocnym wyświetlacza navi, a także można go wyłączyć owym przyciskiem. Odpal autko, kliknij przycisk Navigation, wciśnij prawe pokrętło aby zobaczyć opcje, wejdź w settings i zjedź (również kręcąc lewym pokrętłem) na "Eject CD-ROM" i wciśnij to lewe pokrętło. Wtedy powinno wysunąć Ci płytę od nawigacji z czytnika nad wyświetlaczem.
Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia,
Piotrek

Strefa czasowa: UTC + 2