.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lip.2025 16:51:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2011 22:43:48 
Użytkownik

ADAM 12 napisał(a):
*Robi* napisał(a):
Ok Panowie opanowane. Dzisjaj odpiołem kabel zasilajacy akuś z alternatora i wynik 0,2.
Na zapietym kablu 11.83, wiec prąd z akusia jak juz tutaj pisaliście.

Nie pozostało nic innego jak włozyc inny alternat.... i tak zrobiłem. Uzywka kupiona za 45 zeta i działa. Ładowanie na wyjsci z alterna... 14.78 i podobne jest na samym askusiu. Pod obciązeniem ,swiateł mijania, swiateł długich , dmuchawie speed 4 ladowanie 14,67 :peace:

Podziękował wszystkim za rady :)

Lampka nie paliła mi sie i dlatego nie wiedziałem za bardzo o co kaman.
Wczoraj wieczorem zażazyła mi sie delikatnie lampka i nic wiecej prawie jej nie było widać.

Na forum bmw rozładowanie akuśia jest bardzo fajnie opisane. Tzn przyczyny a jest ich naprawde duzo, zaczynajac od jeża (300zł :/ ).

Ładowanie za wysokie. MAX to 14,6V .Przypilnuj tego bo zagotujesz AKU

Jutro jeszcze raz pomierze bo dzisjaj to mróz mi wytrzepal kalesony i cieszyłem sie ze jest ładowanie. Szybki montaz i do domu na grzańca :)

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2011 22:53:59 
Użytkownik

*Robi* napisał(a):
ADAM 12 napisał(a):
*Robi* napisał(a):
Ok Panowie opanowane. Dzisjaj odpiołem kabel zasilajacy akuś z alternatora i wynik 0,2.
Na zapietym kablu 11.83, wiec prąd z akusia jak juz tutaj pisaliście.

Nie pozostało nic innego jak włozyc inny alternat.... i tak zrobiłem. Uzywka kupiona za 45 zeta i działa. Ładowanie na wyjsci z alterna... 14.78 i podobne jest na samym askusiu. Pod obciązeniem ,swiateł mijania, swiateł długich , dmuchawie speed 4 ladowanie 14,67 :peace:

Podziękował wszystkim za rady :)

Lampka nie paliła mi sie i dlatego nie wiedziałem za bardzo o co kaman.
Wczoraj wieczorem zażazyła mi sie delikatnie lampka i nic wiecej prawie jej nie było widać.

Na forum bmw rozładowanie akuśia jest bardzo fajnie opisane. Tzn przyczyny a jest ich naprawde duzo, zaczynajac od jeża (300zł :/ ).

Ładowanie za wysokie. MAX to 14,6V .Przypilnuj tego bo zagotujesz AKU

Jutro jeszcze raz pomierze bo dzisjaj to mróz mi wytrzepal kalesony i cieszyłem sie ze jest ładowanie. Szybki montaz i do domu na grzańca :)

Ładowanie moze troche za duże, wina regulatora. Przełóż z tego starego alternatora bo tam masz nowy

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2