hubos21 napisał(a):
jak wygląda filtr powietrza? sonda sprawna? Ile to spalanie wychodzi bo nie wiadomo jaki masz duży zbiornik, te objawy są na PB i LPG? nieszczelnośći sprawdziłeś? przewody gumowe od silniczka krokowego lubią pękać
Sonda działa prawidłowo. Filtr powietrza.. nie sprawdzałem, ale na początku lata był wymieniany. Nieszczelności na gazie nie będzie, sprawdzane. Nieszczelności na układzie powietrza, nie wiem.. nie wiem jak sprawdzić. Ale jeśli jest poprawa po wymianie kabli i jeszcze widać choinkę to myślę, że o to chodzi.
mariusz79 napisał(a):
jakie masz świece ? jeśli inne niż DENSO to załóż takie-oczywiście z jednym grotem. Masz plastikową osłonę pod silnikiem ? jeśli nie to wilgoć ciągnie do Twoich kabli, a ta zarazem sprzyja przebiciu na kablach. Jeśli na te nowe koble masz paragon to oddaj je do sklepu na reklamacje. To że nowe to nie znaczy że mają być dobre. Wiesz, miałem kiedyś w dwóch audikach taki silnik i była tam gazownia. Miałem takie same przejścia jak ty. Zacznij od świec, potem oddaj kable na reklamacje jeśli problem jest nadal i pamiętaj o tej osłonie. Ja zmieniałem w jednej niuni 2 razy kable i 4 razy świece aż trafiłem na porządne zestawy
Niestety nie wiem jakie mam świece. Kiedyś wymieniał mi znajomy mechanik, jak autko musiało trafić do mechanika.
Plastikowej osłony pod silnikiem nie mam.
Zapewne jak sugerujecie, wymienię świece i jak nie będzie poprawy to oddam kabelki.
hubos21 napisał(a):
nie ma możliwości zeby nowe przewody BERU miały przebicia albo uszkodzone albo jakieś podróbki, świece do Twojego silnika z LPG polecam takie
http://moto.allegro.pl/swiece-ngk-v-lin ... 87568.html
Mam pytanie. Na jakiej zasadzie dobrałeś świece? Polecasz mi świece NGK BKR6E-11, a na stronie NGK polecają BPR5EKU. Czym tu się sugerować? Jak to dobierać?
Jeśli chodzi o pojemność butli, wynosi ona 40L. Tankuje się ok. 31L. Z tego wychodzi, że teraz auto mi pali 15,5L jak nie więcej.