W moim audi a4 z 2000r wyposażonym w oryginalne lampy ksenonowe podczas hamowania, a w zasadzie chwilę po tym jak zwalniam pedał hamulca przygasają światła. Od tygodnia po pojawieniu się zimy przygasanie nasiliło się dwukrotnie. Oprócz hamowania występuje jeszcze w momencie kiedy podczas jazdy auto traci przyczepność i włącza się ESP.
Zabawę rozpocząłem od podłączenia VAGa - niestety nic nie wykrył. Następnie sprawdziłem masy - również w porządku.
Czasami po skończonym hamowaniu wydobywa się dźwięk z pod maski przypominający buczenie, trwa on kilka sekund i przestaje - jak by pompa się włączała. Wymieniłem pompę ABS i niestety bez rezultatu.
Do pompy doprowadziłem dodatkowy kabel masowy z akumulatora. Dzisiaj również taki przewód podłączyłem bezpośrednio do lamp.
Niestety bez rezultatów.
Napięcie dochodzące do lamp to 14,3V
napięcie dochodzące do pompy 13,7
niestety nie mam jak sprawdzić podczas podczas hamowania jakie jest napięcie.
Sprawdziłem i wyczyściłem wszystkie złączki ,wtyczki w okolicy pompy i lamp.Sprawdzałem żarniki ksenonowe - są oryginalne PHILIPSA.
Jedynie co mnie niepokoi to przetwornica na której oprócz daty prod. nie było żadnych informacji- zdjęcie poniżej
http://obrazki.elektroda.pl/4246085700_1291319190.jpg
Akumulator sprawdzany przyrządem.
Proszę o pomoc.