Witam serdecznie.
Mam wielki problem i Bardzo proszę o Pomoc bo nie wiem już co robic i gdzie szukać.
W dniu wczorajszym przy odpalaniu auta na zegarach zapaliły się kontrolki lecz nie wszystkie brak FISUi i kontrolki Immobilaizera przekręciłem i właczyłem ponownie kluczyk i wszystko powróciło do normy.
Zachodzę dzisiaj do garażu przekręcam kluczyk i ciemność pali się tylko kontrolka świec żarowych i po chwili gasnie,zapalone kontrolki Airbag i akumulator, calkowity brak kontrolki od Imobillaizera nawet nie zapali sie na chwilę,coś cyka w zegarach i stwierdziłem że to wskazówki od prędkosciomierza i obrotomierza lekko drgają zarówno na wyłaczonym jak i właczonym kluczyku.po przekręceniu włacznika świateł Całkowity brak podświetlenia zegarów(brak kontrolki właczonych swiateł mijania jak i drogowych) i wszytkiego co powinno się podświetłać nie świeci (np.konsola srodkowa,przełączniki podnoszenia szyb,przyciski na podsufitce i inne -całkowita ciemność)wskaźnik od poziomu paliwa i napiecia akumulatora nawet nie drgnie po przekręceniu kluczyka,brak kontrolki zapalonych swiateł .podłaczyłem VAG brak komunikacji z zegarami i Immobilaizerem w silniku następujące bledy:
18058 Magistrala CAN tablica przyrządów - brak sygnału
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
18058 Magistrala CAN tablica przyrządów - brak sygnału
17978 Moduł sterujący zablokowany
Akumulator naładowany,sprawdzone wszystkie bezpieczniki,działa climatronik ,światła,opuszczanie szyb, podswietlenie wnętrza.
Co mogło się stać gdzie moze leżeć przyczyna
_________________ A6 AKE
|