Zdjęcia nie widzę, ale rozłączasz dokładnie ten element na którym jest naklejony materiał (to co widzisz z materiałem jak siedzisz w środku auta) tylko od drugiej strony. Tam jest fabryczny zgrzew tych dwóch elementów boczka to widać o co chodzi. Klej, to jakiś Bonaterm, czy coś takiego.
Pianka, co do grubości, to nie pamiętam, najlepsza tam to by była 3 mm. Ale takiej nie znalazłem, i dałem chyba 5 mm. Wygląda równie dobrze jak ori. A nawet lepiej bo materiał nie odpada
p.s.
smarujesz plastik klejem, nakładasz gąbkę. Przy nakładaniu nie dociskaj punktowo, tylko staraj się delikatnie "głaskać" gąbkę, bo może punktowo przesiąknąć klejem i będziesz miał dołki, które będzie widać po naklejeniu tapicerki. Gąbki daj z 1-2 cm. zadatkiem, później jak wyschnie to sobie dotniesz nożem tapicerskim żądany kształt. Jak wyschnie gąbka, (kilka godzin) dopiero kleisz materiał, i tu też delikatnie, nie dociskaj punktowo.
Klej ten dość szybko wiąże, trzeba się sprężać. Gąbka do kupienia u tapicera, w hurtowniach tapicerskich oraz czasami allegro.