.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 17.cze.2025 01:02:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ALL] Klimatronik ,a sprężarka ????
PostNapisane: 28.sty.2011 20:22:14 
Użytkownik

Mam pytanie do Was mianowicie chodzi mi o klimatyzacje po powrocie z warsztatu (wtajemniczeni wiedzą jakiego). Zauważyłem ze mój klimatronik nie działa poprawnie ( co prawda wcześniej brakowało rurki od skraplacza do chłodnicy, nie było gazu, ale reszta było ok) ale przynajmniej jak nacisnąłem symbol "śnieżynki" to włączał się obieg powietrza tak jak by krążący w aucie. Tak samo było gdy wcisnąłem przycisk nawiewu na szybę załączała się "śnieżynka"

A teraz po odebraniu auta. Gdy wciskam śnieżynkę to powietrze tak nie krąży zresztą w ogóle nie da się włączyć bo gdy zdejmę palec śnieżynka znika z wyświetlacza ( musiał bym cały czas trzymać naciśnięty palec by świeciła, ale nie odczuwam wtedy nawet obiegu powietrza). Tak samo jak włączę nawiew na szybę też się nie załącza. Czy za ten obieg odpowiedzialna jest sprężarka klimatyzacyjna??? Bo sprawdziłem i pod maską jej nie ma !!!!

Pytanie do was czy za ten obieg powietrza jest odpowiedzialna sprężarka?

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2011 18:15:43 
Użytkownik

generalnie za obieg wewnętrzny i jego sprawność odpowiedzialny jest panel klimatronika - opowiem jak jest u mnie:
mam klimatronik i jak przycisnę śnieżynkę załączy klimę i da się w tedy włączyć obieg wewnętrzny, kiedy śnieżynka jest wyłączona to obiegu wewnętrznego nie załączę...
Jeśli chodzi o nawiew na szybę tzw. odparowanie szyby - nawiew wskoczy na full ale nie załącza śniezynki.

Zrobiłem test - przełożyłem panel klimatronika od kolegi i okazało się że ten panel od kolegi załącza obieg wewnętrzny bez konieczności włączania śniezynki (klimy)!

Zatem myślę że mój panel jest uszkodzony skoro nie da się nim właczyć samego obiegu wewnętrznego - tak więc Twój raczej też jest padnięty lub poprostu ktoś Ci go podmienił... pytanie brzmi czy warsztat Ci przypadkiem nie podmienił panela :]

Strefa czasowa: UTC + 2