Konkretnie chodzi o taka półeczke.Nie wszystkie modele ja mają,bo w miejscu tej półki często są grzene dupki...
Aby wymontować półke musimy jak juz wspomniał GrześB,podważyć delikatnie małe zawleczki po bokach.
Proponuje najpierw z góry a potem od dołu.
Miejsce zawleczek pokazane jest w żóltym kwadraciku.
Nastepnie odkręcamy po jednej dolnej śrubce pod zawleczkami. Kolor czerwony.
Po odkręceniu wyciągany pólke i odpinamy z tyłu wtyczki z przycisków.
Dobieramy sie do pólki od tyłu.Brzeszczot i odcinamy mu tyłek.
Musimy to zrobić bo uchwyt na napoje jest dłuzszy o 2 cm i musimy gdzies go schować.
Z powodu braku prądu w aparacie

opisze co nalezy zrobić odrazu na tej jednej fotce.
W kolorze czerwonym zaznaczone mamy miejsce gdzie trzeba przeciąc brzeszczotem.Tniemy same załamanie do góry,z jednej i drógiej strony.
W kolorze zielonkawym mamy załamanie ktore najlepiej jest podgrzać opalarką i delikatnie usieść do góry.
Plastik ten dobrze dociska do dołu ale za mocno i niechce sie wysunąć uchwyt,dlatego musimy go troszku podnieśc.
Po obcięciu tyłka musimy wyłamać kawałek plastika w błękitnej ramce.
Będzie nam wadził przy wkładaniu uchwytu.
Po wycięciu wszystkiego w połce zabieramy sie za uchwyt.
Uchwyt od dołu ma mechanizm wiec nie moze leżec bezpośrednio na półce,bo bedzie żle pracował.
Ja wykorzystałem gume 2mm.
Kleimy najpierw małe kwadraciki aby ominąć mechaniz a następnie na kwadraciki jeden dłuższy.

[/URL]

.
Docinamy wszystko równo.
Klejąc gume od dołu daje nam to ladne wypośrodkowanie uchwytu w półce.
Tak samo robimy z górą ale tylko w jednym miejscu,na początku od strony wysuwania sie uchwytu.Z tyłu bedzie nam dociskać odgieta opalarka półka,mozna tez w miejsce dociskania połozyc gume.
Pamiętajmy ze nie może byc z góry za duzy nacisk bo sie nie wysunie uchwyt.
Brak fotek

.
Uchwyt jest duzo mniejszy niz połka wiec trzeba bedzie po włożeniu go do pólki czym zamaskować z przodu zeby nie było widocznych dziur.
Też do tego wykorzystałem chwilowo gume ,bo nad ramką maskującą bede siedział.
Wycinamy na rozmiar wnęki gume i docinamy do uchwytu.
A następnie przyklejamy i wsuwamy delikatnie w pólke.
Po wsunieciu w pólke i dobrym osadzeniu można punktowo dac kleju.
Jeśli nie robimy odrazu ramki maskującej(ja nie miałem czasu) to montujemy spowrotem połke na swoje miejsce.
Browarek tez sie mieści

]Jak dorezam rameczke to foty zapodam

.
Jesli ma ktos smaka na uchwyt a wiem że są juz tacy

to służe pomocą.
Powodzenia