Witam
Mam problem z wyłączającym się radiem Concert II w nieokreślonych odstępach czasu. Może moje okoliczności pomogą w namierzeniu problemu. Mianowicie u mnie problem pojawił się po wymianie licznika na pełny fis. Na początku radio nie miało podświetlenia klawiszy, nie wyłączało się po zapłonie oraz gasło po 1 godz. jazdy (wyczytałem na forum że takie objawy są w wyniku braku komunikacji CAN dla radia) Dodam że przed wymianą licznika wszystko działało jak należy.
Wczoraj podciągnąłem CAN z licznika do radia i wszystko zaczęło chodzić (tzn włącza sie po zapłonie, jest podświetlenie) Ale oczywiście było by za fajnie, i pojawił się problem z dziwnym wyłączaniem się co chwilke. Dzieje się tak i na radiu i na cd, pamięta stacje i samo się uruchamia zaraz po tym jak zgaśnie. Nie wyświetla się SAFE. Wszystko wskazuje na to że coś miesza po CAN-ie. A może problem leży w prawidłowym kodowaniu radia i licznika?
Pomoże ktoś?
_________________ Było: C3 2.0D (chyba za kare), C3 2.3E NF 136KM, C4 2.3E AAR 133KM BLOS, Jest A6 C5 AKE 2.5TDI Quattro
|