.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.cze.2025 04:25:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A3 8P] problem z szybami po rozladowaniu aku
PostNapisane: 16.paź.2011 23:02:02 
Użytkownik

Witam.
Po rozladowaniu akumulatora naladowalem go i zauwazylem ze rozprogramowaly mi sie szyby a mianowicie po dlugim nacisnieciu przycisku do szyb nie opuszczaja sie automatycznie i rowniez nie podnosza sie automatycznie. Musze trzymac przycisk do samego zamkniecia. Czy moze ktos wie jak mozna to naprawic? Rowniez mam pytanie odnosnie dachu opoen sky ktory z pilota sie nie zamyka czy to jest kwestia zaprogramowania? Szyby sie zamykaja i otwieraja a dach nie? Z gory Dziekuje za odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2011 19:59:21 
Użytkownik

Szukałeś? Już było nie dawno takie pytanie. Zamykasz szyby do oporu, a później przytrzymujesz przycisk domykania szyb w krańcowym położeniu przez dłuższą chwilę (20 s. chyba :/ ) i moduł zapamiętuje wtedy do jakiego położenia ma domykać szybę następnym razem. Dokładniej jest to opisane w instrukcji obsługi samochodu.

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2011 01:17:27 
Użytkownik

dokładnie- moduł komfortu się pozapominał ale nie bój się.. po kilku dniach sobie powinien przypomnieć, bynajmniej w łamadze i golfie IV tak miałem. A jak nie to: wsiadasz, włączasz zapłon- szyby na maxa w dół i trzymasz guziora pare sek póżniej na maxa w góre i trzymasz z 15 sek guziora, i tak każdą szybę. Czyli jak kolega wyżej napisał. Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 2