.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 15:19:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: Brak świateł mijania, brzęczyk też zdechł audi C3 2,3
PostNapisane: 15.maja.2012 13:07:30 
Użytkownik

Auto: 100 C4 2,8 Quattro; 100 C3 2,3 Quattro
Witam, jak w temacie, przekopałem forum znalazłem podobne objawy co u siebie ale żadnej konkretnej przyczyny, otóż mam u siebie coś takiego, po włączeniu świateł podświetlanie zegarów działa, postojowe są, drogowe są, ale brak świateł mijania, nie wiem co z radiem bo nie mam aktualnie, nie działa regulacja wysokości położenia lamp, zegarek działa, bezpieczniki całe, wcześniej działał brzęczyk teraz padł, z dziwnych zachowań to jeszcze wczoraj miałem coś takiego że brzęczyk zaczął brzęczeć po odpaleniu silnika i włączeniu świateł, czyli odwrotnie niż powinien, ktoś ma może jakiś pomysł? A i jeszcze coś, po przeciągnięciu na obrotach wskazówka prędkościomierza zaczęła falować podczas jazdy, może ktoś coś poradzi? z góry dzięki wielkie za podpowiedzi w tej kwestii, bo ja to na razie nie wiem nic :zdziw:

Na prawdę nikt nie pomoże? w takim razie pozostaje mi tylko kupić kwadrat, zamknąć się w garażu, złapać schematy i dumać samemu :diabel:

dobra światłe umysły, okazało się że za te dziwne siupy odpowiedzialny jest włącznik świateł, trochę się przydymił, to tak jakby ktoś chciał wiedzieć i wątpił iż każda historia kończy się happyendem :D jest jedno ale a mianowicie cały proces myślowy zależy od ilości wipitego piwa zatem :fuckyou2: defetyzm

Tytuł: Re: Brak świateł mijania, brzęczyk też zdechł audi C3 2,3
PostNapisane: 16.maja.2012 23:26:42 
Użytkownik

słabo szukales, bo jest o 'pająku-manetce' duzo na forum. tam wlasnie siedzi problem braku swiatel

Tytuł: Re: Brak świateł mijania, brzęczyk też zdechł audi C3 2,3
PostNapisane: 17.maja.2012 07:11:47 
Użytkownik

Auto: 100 C4 2,8 Quattro; 100 C3 2,3 Quattro
pawelec napisał(a):
słabo szukales, bo jest o 'pająku-manetce' duzo na forum. tam wlasnie siedzi problem braku swiatel

sugerowałem się dziwnym zachowaniem prądu w aucie, brak brzęczyka, regulacji lamp, nie działające radio, dziwnie wyglądające kable w konsoli które było widać, podłączałem dwa radia i żadne z nich nie chciało gadać, z konsoli wyciągnąłem cały pęczek kabli, jak się okazało po poprzedniej instalacji radiowej, podłączyłem trzecie radio i zaczęło grać, brzęczyk też jakimś cudem dosłownie się pojawił, wtedy zacząłem myśleć o przełączniku :D, po radiu zostały mi 3 kości, 1-głośnikowa (ale tylko chyba przód grał) 2-zasilenie, i 3-niewiem do czego (kolor czerwony) to nie jest przypadkiem do głośników na tył?? patrzyłem siedzą oryginalne jeszcze ze wzmacniaczem, nie wiem za bardzo jak to podpiąć żeby tył grał, widziałem jakieś przejściówki na allegro, ale zdecydowanie za mało wiem w tej kwestii, pozostaje opcja "szukaj" :peace:

Strefa czasowa: UTC + 2