.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.maja.2025 07:56:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ AUDI A4 B5 ]Problem z kierunkowskazami
PostNapisane: 15.sty.2018 10:25:20 
Użytkownik

Czesc,

Od miesiąca czy dwóch zauważyłem, że jak używalem lewego kierunku to migał mi nie regularnie, tak jakby czasem przyspieszał, raz zwalniał i tak na zmianę. Pó jakimś czasie zauważyłem, że po kilku miganiach przestawał mi w ogóle migać. Obecnie jest tak, że mignie mi 2-4 razy i koniec, z tym że dotyczy to już też prawej strony. Dzis użyłem awaryjnych to migały normalnie, ale też jakby z delikatnymi opóźnieniami. O co może chodzić? I czy ja jako laik mogę to jakoś ogarnąć?

Ostatnio edytowano 15.sty.2018 10:46:52 przez pampol22, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: Problem z kierunkowskazami
PostNapisane: 15.sty.2018 10:37:19 
Użytkownik

Popraw temat bo jest nieregulaminowy. Nie wiadomo o jakie auto chodzi. Może to być problem z przekaźnikiem, masą lub modułem komfortu. Do czasu jak nie podasz o jakie auto chodzi to tylko jest gdybanie.

Jest A6 2,4 ALF '98
Było B4 2,0 ABK '92
Było B3 1,8 NE '89

Tytuł: Re: Problem z kierunkowskazami
PostNapisane: 15.sty.2018 10:47:32 
Użytkownik

MarioBeer napisał(a):
Popraw temat bo jest nieregulaminowy. Nie wiadomo o jakie auto chodzi. Może to być problem z przekaźnikiem, masą lub modułem komfortu. Do czasu jak nie podasz o jakie auto chodzi to tylko jest gdybanie.

Chodzi o Audi a4 b5, temat poprawiony

Tytuł: Re: [ AUDI A4 B5 ]Problem z kierunkowskazami
PostNapisane: 15.sty.2018 22:21:39 
Użytkownik

Bez sensu...

W jakiś sposób sobie poradziłem i wyciągłem ten przekaźnik. Przedmuchałem włożyłem ponownie i? Działa ! bez żadnego problemu i awaryjne i kierunki idealnie. Zrobilem sobie jazde próbną, patrze i mam przycisk niedocisnięty do konsoli, jak docisłem to kierunki zaczeły znów mrygać po 1-4 razy i przestawalo no i awaryjne też działały nie bardzo. Wyciągłem jeszcze raz przekaźnik podłączyłem i jedynie bez zadnego problemu działają awaryjne. W ogóle jak przeglądalem neta to sprawdziłem, że mój przekaźnik w środku innaczej wygląda. Na necie widzialem dwa osobne przekaźniki dla awaryjnych i kierunkowskazów, a mój miał tylko jeden wspólny. Ostatecznie kierunki już nie wstały, a już chcialem pisać na forum, że w wyniku cudu wszystko działa :D. Zakupiłem nowy przekaźnik i czekam. Dobrze, że chociaż awaryjne działają na ten moment.

PostNapisane: 17.sty.2018 23:28:40 
Użytkownik

Nikt z klubowiczów mi nie pomógł, ale ja pomogę tym co szukają problemu.

Dostalem paczkę z nowym przekaźnikiem. Po podłączeniu okazało się, że nadal nie działają kierunki, a awaryjne działają. Podjechałem do elektryka, zauważył że bezpiecznik od kierunkowskazów padł i po wymianie wszystko śmiga pięknie. Teraz nie wiem czy w końcu tamten przekaźnik był sprawny, ale wolę go nie wkładać, ponieważ możliwe że zrobilo się zwarcie i dlatego bezpiecznik wywalił.

Temat do zamkniecia

PostNapisane: 23.maja.2018 20:01:50 
Użytkownik

Podpinam się pod temat już istniejący, problem wieszających się kierunkowskazów w czasie jazdy. Z mrugania na sygnał ciągły, czasami pomaga wciśnięcie przycisku świateł awaryjnych czasami restart zapłonu. Dzisiaj nie pomogło nic, musiałem napie$%^ać manetką. Rozebrałem cały przycisk od świateł awaryjnych tam gdzie są przekaźniki (widzę, że już ktoś przy tym grzebał przy całym przycisku i przy przekaźniku G8NW-2).

Przesyłam zdjęcia bebechów. Pytanie: Który przekaźnik odpowiada za kierunkowskazy?

Obrazek

Nie chcę regenerować, jutro kupuję i wymieniam.

PS: Audi A4 B5 Lift Avant
Numery przycisku: 8D0941509H

Strefa czasowa: UTC + 2