Witam, mam problem z moją audi a4 b7 2005r avant. Mianowicie, ostatnio przy próbie wyjęcia kluczyka, silnik dalej pracował świeciły się wszystkie kontrolki wskazując na błędy ABS, ESP, ciśnienie oleju, niezamknięcie wlewu paliwa itd. Po chwili silnik zgasł jednak kontolki dalej się świecą. Myślałem, że problemem może być kostka stacyjki, wymieniłem ją na nową. Po złożeniu wszystkiego, wydawało się że jest ok. Na następny dzień gdy chciałem otworzyć auto, kluczyk nie działał. Gdy otworzyłem ręcznie auto, wszystkie kontrolki cały czas się świeciły, więc problem powrócił. Dodam, że przed tym jak to się pojawiło, kilka dni wcześniej przestał mi działać sensor parkowania z tyłu, w trakcie jazdy głośniczek sam zaczął piszczeć, po pewnym czasie przestał. Ponadto mam problem z wodą w tylnej klapie, na pewno nie jest to ramię od wycieraczki, bo było to wymieniane, obstawiam albo źle wklejoną tylną szybę (co było robione w serwisie), albo woda dostaje się przez światło stop. Jednak nie wiem czy te usterki mogą być jakoś powiązane. Znalazłem na youtubie film z tym samym problemem, jednak autor nie odpisuje. Może ktoś już się z tym spotkał i może coś podpowiedzieć. Załączam link do filmiku:
https://youtu.be/zMIwSPlSPG8