Witam! Ja w swojej B5'ce wstawiłem ori tubę ale trochę zmodyfikowałem. Mam niefabryczne radio i po podłączeniu tuby nie grała tak jak bym chciał. Dla tego wywaliłem oryginalny wzmacniacz umieszczony wewnątrz tuby (swoją drogą to żadna rewelacja, wzmacniaczem tego bym nie nazwał) i zasiliłem głośnik za pomocą zewnętrznego wzmacniacza Pioneer - 2 kanałowy. Głośnik zastosowany w tubie jest dwu cewkowy więc każdą cewkę podłączyłem do oddzielnego kanału. Teraz sub gra naprawdę fajnie, mam pełną regulację niskich tonów przez radio oraz dodatkowo mogę poregulować przez sam wzmacniacz. Wzmacniacz zamontowałem na oparciu tylnej kanapy. Na forum A4 widziałem, że mając mniejszy wzmacniacz (gabarytowo) można go wstawić przy samej tubie. Mój jest trochę większy i się nie zmieścił.
Polecam taki zabieg - sub gra o niebo lepiej.
Co do wstawiania innego/większego głośnika to raczej nie polecam. Wymiary suba oraz jego pojemność zostały dobrane pod taki a nie inny głośnik - po zmianie efekt może być całkowicie odwrotny do zamierzonego.
Ps. Po wymontowaniu wzmacniacza z tuby należy zaślepić otwory po wzmacniaczu w tej aluminiowej płycie - jak zostawisz dziury to będzie Ci gwizdało w trakcie grania.