Witam wszystkich pisze w takiej sprawie ponieważ jestem fanem audi mam już szóste audi,tym razem kupiłem uszkodzoną a6 c6 model 2006 i mam taki mały problem podczas wciśnięcia sprzęgła i próby odpalenia po przez przekręcenie kluczyk słyszę tylko taki "TYK" pod silnikiem i nie odpala, poszedłem po rozum do przytargałem nowy akumulator i dalej lipa, to więc podłączyłem dwa akumulatory w c6 z przodu pod maską z prawej strony jest taka przejściówka co można się na krótko wpiąć w instalacje do startu z akumulatora, i wtenczas jak podłącze dwa akumy to auto odpala pomimo tego iż w komputerze pokładowym pisze "BATERIE SCHWACHT" ja podejrzewam że jest to " czujnik uderzeniowy po wypadku żeby odciąć prąd od akumulatora". ale gdzie on jest zlokalizowany, co się z nim rob to nie mam pojęcia - widziałem tylko że jest taka puszka w bagażniku koło macierzystego akumulatora, otworzyłem ją i jest tam jakiś obwód i pisze na takim czarnym pudełku "Pirotechniczny coś tam...." Proszę chłopaki o pomoc - z góry wszystkich dziękuje.Następny raz jak ja będę mógł coś pomóc to chętnie pomogę. Pozdrawiam
|