.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.cze.2025 13:07:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: (A6 C5 98) Czujnik temp.zewnętrzej dziwne wskazania.
PostNapisane: 03.kwi.2008 15:47:43 
Użytkownik

Witam szanowne grono AKP problem wysępujący w (A6 C5 98) Czujnik temp.zewnętrzej pokazuje dziwne wskazania. Wywalało mi błąd 0504 na zmiane z 0503 (czyli czasem zwarcie i czasem przerywa) myślałem , że uszkodzony jest czujnik g17 . Zakupiłem nowy oczywiście aso lecz problem pozostał temparatura wskazywana od -50 do -11 . Wypiełem wtyczkę w która wpina sie g17 w celu sprawdzenia napiecia było 1,2 a przy okazji okazało się, że chyba jakieś gryzonie miały posiłek , przerwany kabel ( ten brązowy ) przejście zrekonstruowane. Napięcie wzrosło do 2 ale temp. jest dalej daleka od faktycznej teraz -5 do -30. Błędy znikły same z klimatronika. Czy orientuje się ktoś jakie powinno być napięcie w tej wtyczce.

I mam jezcze jedno pytanie , czy ktoś orientuje sie jaki może byc maksymalny pobór prądu z aku na wylączonym i pozamykanym aucie(2,5tdi afb ,navi,klima,i inne elaktryczne pierdoły) bo mi pobiera 0,5 A.
Z góry dziękuje za pomoc.

Tytuł: Re: (A6 C5 98) Czujnik temp.zewnętrzej dziwne wskazania.
PostNapisane: 03.kwi.2008 17:40:27 
Użytkownik

marcinnadolny napisał(a):
I mam jezcze jedno pytanie , czy ktoś orientuje sie jaki może byc maksymalny pobór prądu z aku na wylączonym i pozamykanym aucie(2,5tdi afb ,navi,klima,i inne elaktryczne pierdoły) bo mi pobiera 0,5 A.
Z góry dziękuje za pomoc.

Zdecydowanie za dużo, przynajmniej o 10x. Pełnosprawna instalacja nie powinna pobierać więcej jak 5-20mA.... szczytowo 50mA przy jakiś "pierdoletach" (czasem przydatnych, jak powiadamianie gsm z blokada). Samochód z poborem 0,05A powinien jeszcze odpalić po miesiącu (przy zdrowym akumulatorze conajmniej 60AH). Typowo średni pobór to 5mA góra 15mA i takie autko może stać ze 3 miechy bez odpalania.
Z poborem 0,5A miną 2-3 nocki bez odpalania i auta nie uruchomisz.

Strefa czasowa: UTC + 2