.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.maja.2025 14:53:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: 100 C4 2,6 problemy z klimatronikiem
PostNapisane: 20.maja.2008 18:55:12 
Użytkownik

Witam jak w temacie, jak chcę włączyć klime to ,,płatek śniegu" zapala sie tylko wtedy gdy trzymam przycisk, jak puszczę gasnie.
Troszkę poczytałem i wiem że należy sprawdzić błedy, więc nacisnąłem przycisk obiegu wraz z nawiewem na górę i jakies cyferki się wyświetliły np
01- nacisnąłem obieg i i pokazało sie 29c czy coś w tym rodzaju i tak aż do 61 sprawdzałem i za każdym raem przypożadkowana była jakas liczba , czasami było 000, a czasami _ _ _ coś takiego nie wiem czy to oto chodzi, więc bym prosił by kytoś jak krowie na rowie mi wytłumaczył jak to sie robi, jak te błędy skasować- auto mam od niedzieli i to moje pierwsze z klimą.
Dodam że jeden dzień działała a teraz zimnego nie puszcze wcale.

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2008 10:32:53 
Użytkownik

Cytuj:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=2201&highlight=kody
... to nie boli, na górze taki czerwony napis. Poza tym do napraw TYLKO serwis samo kasowanie błędów nie usunie usterki, klimatronik nie włączy się jeślina zewnątrz jest mniej niż 5st, oraz jeśli ma za mało czynnika(sprawdzenie ilości czynnika, filtrowanie go i w razie co uzupełnienie, jeśli jest podejrzenie wycieku to wtłoczenie czynnika z kontrastem i szukanie gdzie ucieka itp.).

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2008 17:27:31 
Użytkownik

chyba zakumałem pokazało się 1 wł. obieg 29.2 detekcja poślizgu paska cięgła
mam rozumieć ze paseczek należy napiąc bądz wymienić??

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2008 20:02:34 
Użytkownik

wczoraj właczyła mi sie w czasie jazdy i mogłem ją bez problemu wyłączyć kilka godz później znowu nie działała.
Dziś zauwazyłem że po odpaleniu silnika jak załączam klime to działa jakies 5 sek i wyłącza się widac jak sprzęgło od kompresora pracuje, jednak następne klikanie w przycisk już nic nie daje sprzęgł nawet nie drgnie. Tak sprawdzałem bo jakiś mechanik wsadził tam łape zakręcił sprzegłem na zgaszonym silniku i powiedział że jest do wymiany bo za ciężko chodzi, nie wiem czy mu wierzyć czy do serwisu klimy jechać- tam na wstęp chcą 50 zł żeby obadac czy wogóle cokolwiek jest uszkodzone, nie chodzi o kase ale przyzwyczaiłem się płacic za usunięcie usterki, a nie za wiadomośc ze jakas tam wystąpiła.

Strefa czasowa: UTC + 2