Jestem szczesliwym posiadaczem A6 C4 2.8, do pelni szczescia brakuje mi komputera i chcialbym wymienic zegary. Na wstepie powiem, ze przekopalem sie przez szukajke i nie rozwialem wszystkich watpliwosci.
Mam cos takiego, zwykle z MC + 3 dodatkowe male zegary:
A chcialbym z AC i BC:
Na podstawie postow i rozmow doszedlem do takich wnioskow/ustalen:
1. Nalezy wymienic cale zegary:
- w A100 byly modularne, w A6 trzeba wymienic cale,
- przykladowy opis wykrecenia zegarow
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=49370
- na allegro tylko raz widzialem zegary z mojego modelu i ktos byl szybszy. Czy moge wstawic zegary z innej wersji silnikowej. Podobno musi sie zgadzac liczba cylindrow? Jak to jest? Czy pasowalyby zegary z S6?
2. Nalezy wymienic prawa manetke na taka, ktora ma opcje sterowania komputerem:
- wystarczy wymienic tylko prawa manetke,
EDIT:
- nalezy zwrocic uwage czy manetka byla z sedana czy avanta.
Łukasz80 napisał(a):
manetka od sedana może byc inna niz w wersji avant .
W Avancie manetka powinna dodatkowo mieć sterowanie tylną wycieraczką/spryskiwaczem tylnej szyby.
3. Nalezy dolozyc czujnik poziomu plynu do spryskiwaczy:
- dzisiaj na spocie dowiedzialem sie, ze czujnik podobno jest juz zamontowany, ale u mnie albo nie dziala, albo go nie ma. Raczej nie ma, bo juz kilka razy opoznilem zbiornik plynu i zaden komunikat sie nie pojawil - w sumie mam tylko MC i on nie ma takiego piktogramu.
4. Nalezy dolozyc jakis pstryczek do kontroli swiatel:
- co to dokladnie jest,
5. nalezy posiagnac sygnal spalania do zegarow:
- w ktoryms poscie znalezlem troche dokladniejszy opis, jak znajde to wkleje link,
6. Czy nalezy dokonac jeszcze jakis modyfikacji aby po wymianie zegarow by cieszyc sie BC i AC?
EDIT:
7. Na allegro jest sporo licznikow z anglikow. Male zegary maja po prawej stronie, ale uklad glownych zearow jest taki sam. Czy zegary z anglika nadawalyby sie na dawce czesci?
Moze ktos ma na zbyciu potrzebne czesci?