.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.lip.2025 03:44:06

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4 2,5 TDI AEL] kontrolka rezerwy paliwa
PostNapisane: 12.lip.2008 12:25:05 
Użytkownik

Witam
Od pewnego czasu mam problem ze wskazaniami rezerwy paliwa. W momencie jak się zaświeci kontrolka, wskaźnik paliwa spada do zera a komputer przestaje pokazywać jaki dystans jest jeszcze do przejechania, tzn pokazuje cały czas ostatnie zapamiętane wskazanie. Brak też sygnału dźwiękowego który informuje o rezerwie paliwa. Wcześniej był i sygnał i jak zapalała się rezerwa, to wskaźnik nie opadał do zera i komp na bieżąco pokazywał dystans do przejechania - rezerwa zapalała się gdy w baku było jeszcze ok. 10-12 litrów paliwa. Przed ostatnim tankowaniem rezerwa zapaliła mi się jak komp pokazywał, że mogę przejechać ok 500 km (prawie połowa baku :-)
Może ktoś miał podobny przypadek?
Czekam na jakieś sugestie - z góry dzięki za podpowiedzi od czego zacząć
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22.lip.2008 19:10:37 
Użytkownik

Witaj,

Musisz wyciagnac plywak, podgiac i ewentualnie oczyscic blaszki,ktore tam sie znajduja, to tyle co ja sie doczytalem na ten temat na forum. U mnie mam to samo ,jak juz mam polowe rezerwy to czasami wskaznik mi opada kompletnie na dol, kontrolka rezerwy dziala poprawnie, a ze dzieje mi sie to dosc rzadko to poki co nie zawracam sobie tym glowy, tym bardziej, ze w pozostalych pozycjach wskaznik dziala prawidlowo.

Strefa czasowa: UTC + 2