.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.maja.2025 16:12:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6C5] Jakie CB radio wejdzie w półke pod kierownicą ??
PostNapisane: 05.sty.2009 00:37:21 
Użytkownik

Witam serdzecznie kolegów

Jakoże CB JohnyII którego urzywałem do tej pory przełożyłem do autka żony potzrebuje zakupic nowe, lepsze radio, które będzie miało m.in. lepsze ASC. Problem tkwi w tym, iż radio musi być zamontowane w tej małej półce pod kierownicą ( napewno wiecie o czym mówie;)) tam miałem John'ego zamontowanego. Chętnie kupiłbym jakieś readyjko "z górnej półki" ale niestety przeważnie mają one sporo większe wymiary niż johny i będzie problem je tam wcisnać... Mam prośbe do Was, ponieważ niemam w pobliżu sklepu który miałby duży aasortyment CB na miejscu żeby można było "przymierzyć", czytałem też np na alegro wymiary poszczególnych radyjek... no ale proszę Was o rady i propozycje jakie jeszcze dobre radyjko wejdzie w tą półkę. No chyba, że macie jeszcze jakieś lepsze miejsce na zamontowanie większego CB w A6C5.

Proszę o jakieś podpowiedzi i propozycje
Pozdrawiam :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 05.sty.2009 01:55:53 
Użytkownik

Ja mam zamontowane radyjko dokladnie pod ta polka. Gruszka lezy sobie albo wlasnie w tej polce badz tez w kieszeni w drzwiach. Zasilanie z gniazda zapalniczki w konsoli. Plus jest taki ze mozna latwo i szzybko rozmontowac. Co do radyjka to myslalem ze JohnyII to taki high-end samochodowy...

Tytuł:
PostNapisane: 05.sty.2009 11:35:38 
Użytkownik

Kurcze też myślałem że jeśli kupiłbym radyjko które niewejdzie w tą półkę to zmontowałbym je podspodem, ale to juz niebedzie tak ładnie i estetycznie zamontowane... Johnego miałem zamontowanego w tej półce, a reszte instalacji mialem z opisu kolegów na forum. Mianowicie kabel od gruchy przedłużony był o ok 2m puszczony pod elementami plastikowymi deski rozdziel;czej i tunelu środkowego i potem ta część już oryginalnego pezewodu od gruchy wychodziłe pod podłokietnikem i ładnie układała się w tym takim korytku, a podczas jazdy trzymając rękę na podłokietniku wystarczył lekki ruch nadgarstka żeby chwycić mikrofon... Bardzo mi sie podoba to rozwiązanie, jest praktyczne i bardzo estetyczne. na pierwszy rzut oka wogóle niewidać że CB jest w aucie jak ktoś sie nieprzypatrzy... Chciałbym kolejne radio mieć tak zamontowane...tzn gdy wymontowałem John'ego to nieruszałem tamtego przewodu od gruchy i wogóle cała ta instalacja prócz radia została nietknięta....

Tytuł:
PostNapisane: 05.sty.2009 11:41:50 
Użytkownik

Ja tez mam zamontowane radyjko w tej półce niestety jest to tylko Uniden %20 więc taki sam co Johny.
Też myślałem o większym lepszym w tej półce i tak sobie teraz myślę że pewnei na upartego dało by radę bo przecież półka to tylko plastik który można podocinać. Tylko wtedy konieczne było by przełożenie gniazda OBD w inne miejsce.

Tytuł:
PostNapisane: 05.sty.2009 17:29:22 
Użytkownik

no dałoby rade ale zadużo z tym zabawy będzie... Już sam niewiem chyba pozostane przy dotychczasowym radyjku, jeszcze pomyśle... a może ktoś jeszcze ma pomysł na ciekawe, praktyczne miejsce montażu na stałę wiekszego radia niż Johny ??

Strefa czasowa: UTC + 2