Witam, odświeżam wątek bo mam kilka pytań dotyczących tematu:
miałem zegary z 1/2 fisa a nabyłem taki licznik od A6 '01~03 z fisem:

A więc po wstępnej przymiarce (tylko podłączenie kostki zielonej i niebieskiej bo szarej jeszcze nie mam) pali mi się co oczywiste immo ale jeszcze mruga kontrolka od świec żarowych i występują dwa alarmy od świateł (ten napis i przekreślona żarówka) oraz o brakującym płynie do spryskiwaczy.
moje pytania .
1 - czy do zaprogramowania immo będę potrzebował coś jeszcze oprócz tego kodu w plastyku przy kluczach i może wskażcie wątek o programowaniu nowego immo
2 – czy to problem i co się z tym wiąże, że te nowsze zegary pochodzą z auta z szyną Can-Bus a moje tego nie miały
3 – w jaki sposób można zrobić brakujące sygnały ( czy trzeba wymieniać cały zbiorniczek od płynu czy można tam wsadzić czujnik, to samo dotyczy świateł )bo nie chciałbym ich wyłączać (czytałem że wtedy pin do masy)
4 – co oznacza mrugająca kontrolka świec żarowych bo mnie ona trochę niepokoii
5 – czy do mojego auta podejdą przełączniki kierunków/wycieraczek od a6 c4 bo ich jest więcej czy tylko od a4 z mojego rocznika a może jeszcze inne
6 - Czy wszystkie błędy powinny się pojawić już po włączeniu zapłonu czy też dopiero po uruchomieniu bo tego jeszcze nie robiłem
podpowiedzcie mi co i jak a jak się uporam to porobie fotki i opiszę to szerzej.
pozdrawiam