Witam
Jako, że przymierzam się do przeszczepu reflektorów soczewkowych z S4 C4 do mojego 100 C4, zainteresowałem się również niechlubnym tematem dotyczącym pseudo xenonów.
Jak wszyscy wieszą, allegrowe xenony cieszą się złą sławą, gdyż przeciętny Kowalski wali takie palniki do standardowego klosza i oślepia wszystko co popadnie.
W przypadku soczewek jest inna sprawa, gdyż tam światło jest nieco bardziej skupione. Wiem, że do A6 C4, czy chociażby do S4 C4 , ludzie wkładają palniki xenonowe i jeżdżą. Nie mam pojęcia jak potem mają podbity przegląd i jak wygląda sprawa w przypadku kontroli drogowej....
Chcąc ominąć wszelakie problemy , doszukałem się na allegro gotowego zestawu zawierającego zarówno palniki z przetwornicami, jak i kompletną instalację spryskiwaczy i UKŁAD SAMOPOZIOMOWANIA XENONÓW !!
Mało kiedy zdarza się, ze przy okazji xenonów ktoś w ogóle zastanawiał się, czy też zakładał owy układ poziomowania. Co myślicie o tym patencie??
Link do aukcji :
http://allegro.pl/item1007532976_xenon_ ... oznan.html
TEORETYCZNIE:
posiadamy instalację xenonową w reflektorze soczewkowym, psika na to spryskiwacz, a system samopoziomowania dba , o to, by soczewki nie oślepiały jadących z naprzeciwka.
Więc teoretycznie spełnione są wszystkie wymogi dot. xenonów w samochodzie.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.