.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lis.2024 00:57:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2006 19:02:20 
Użytkownik

Auto: 100 c4 AAH
Czasami czytajac rózne posty na róznych forach dotyczace spalania róznych aut,zastanawiam sie co robie zle skoro (miasto)polonez 1.4 palił 9/beny i 10/LPG a innym potrafił nagle spalic w miescie 8/LPG...
Teraz Audi b3 1.8 łyka 10/beny i 12/LPG a innym V'ki pala 12...
Wiec albo ja jestem ułomny i mam jakas trzecia noge na pedale gazu(ale za cholere jej nie potrafie dostrzedz) albo niektózy myla spalanie oleju ze spalaniem paliwa...Pisze ze sie zastanawiam jak to mozliwe bo wydaje mi sie to troche dziwne,choc tak naprawde nie znam z autopsji V'ki w Audi...

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2006 19:17:22 
Użytkownik

mastah22 napisał(a):
Czasami czytajac rózne posty na róznych forach dotyczace spalania róznych aut,zastanawiam sie co robie zle skoro (miasto)polonez 1.4 palił 9/beny i 10/LPG a innym potrafił nagle spalic w miescie 8/LPG...
Teraz Audi b3 1.8 łyka 10/beny i 12/LPG a innym V'ki pala 12...
Wiec albo ja jestem ułomny i mam jakas trzecia noge na pedale gazu(ale za cholere jej nie potrafie dostrzedz) albo niektózy myla spalanie oleju ze spalaniem paliwa...Pisze ze sie zastanawiam jak to mozliwe bo wydaje mi sie to troche dziwne,choc tak naprawde nie znam z autopsji V'ki w Audi...

Bo to wychodzi z blednego przekonania ze Vałka pali duzo wiecej,to jest nonsens jak mialem 2.0 3A w Coupe to mi palila srednio 10,5-11 PB w miescie a teraz V nie przekraczam 12l. To sa po prostu oszczedne silniki jak na swoja ilosc cylindrow i pojemnosc,maja inne wtryski jak w tych starszych 1.8 2.0 2.3 i przedewszystkim nisko usytuowany moment,calkiem inna jazda :peace:

Audi Coupe 2.0 było
Audi 100 c3 2.3 bylo
A4 2.5 V6 TDI Avant- było

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2006 21:21:49 
Użytkownik

Auto: 100 c4 AAH
hmm wiesz,ja sie tu akurat sugerowałem tym ze kumpel miał Omege 2.5 v6 i mimo wszystkiego tego co opisujesz nie chciałą zbytnio zejsc nizej niz 17-18l/100 w cyklu mieszanym(ale tez jej nei oszczedzał).Nie pisz tylko ze to dlatego ze to Opel...

Tytuł:
PostNapisane: 01.gru.2006 20:43:47 
Użytkownik

nie chce tworzyc kolejnego tematu wiec podlacze sie do tego z moim pytaniem -
czy instalacja sekwencyjnego wtrsyku gazu ma wplyw na prace slinika na Pb.... ? konkretnie chodzi mi o to czy osiagi na beznzynie pozostaja bez zmian
pozdrawiam :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1