a ja od innej strony doradze. to czy zadnabe z danego kraju to bajki wszystko zalezy od danego użytkownika i tak naprawde trzeba prześwietlić zeby wiedzieć.
ja jak kupowałem swoja to była czwarta którą wziąłem pod lupę, jak kupował wspólnik to kupił siódmą prześwietlaną. Także niema reguły.
Z informacji przydatnych co do użytecznego wyposażenia.
Przydatne na codzień:
1 Pamieć ustawienia foteli ( jesli jest wieciej niż jeden kierowca w innym przypadku zbędne)
2 tempomat (ja osobiście czesto używam)
3 regulacja radia na kierownicy (wygodne)
4 solardach (moze to nie rewelacja ale pomaga w upał)
5 Vebasto - dla mnie podstawa zimą opcja podstawowa.!
6 grzanie foteli warto miec ale nie koniecznei tylnej kanapy chyba ze jeździsz z tyłu
7 roleta tylnej szyby ( lusterko reaguje z opóźnieniem w nocy wiec bez czasem troszkę błyśnie po oczach. warto mieć.
8 czujniki parkowania ( podstawowa sprawa w tym aucie ale to juz raczej standard)
9 Bose + zmieniarka no podstawa! TV tuner też sie przydaje choć rzadko.
10 roletki boczne tylnych szyb przydatne szczególnie przy dzieciach.
Co można pominąc:
1 elektryczne sterowanie kolumny kierownicy (gadzet chyba ze jest kilku kierowców to pamiec foteli również pamieta ustawienia kiery)
2 Xenonplus (błednie określany bixenonem) dla mnie lipa lepiej zwykłe lampy soczewnowe xenonowe i wymienić soczewni na bixenon efekt porażający.!
3 Nawigacja ( w tych autkach jesli fabryczna to nie DX bo DX był dopiero od 2002 jak kojaże a jeśli nie DX to map niema do nich wiec kompletnie nieużyteczna trzeba wymienic radio na DX zeby działało) wiec jesli sprzedawca szumnie pisze Nawigacja to sprawdź jaka bo NonDX możesz se w d... wsadzić.
4 elektryczna tylna kanapa (pompowana itp w sumie nikt tego nie uzywa).
kwestie kolory wnetrza dyskusyjna jasna skóra napewno nie nadaje sie do auta firmowego jak dużo jezdzisz w dżinsach to ją zniszczysz.
polecam szarą albo brązową
czarna jak dla mnie za ciemna.
powodzenia w poszukiwaniach. ja zawsze jak juz byłem pewny za sztukę to brałem na przegląd do serwisu Audi i tobie też to polecam zależnie od serwisu koszt 250-500zł.
i taka dobra rada bo się już naoglądałem strucji co miały być A8 weź ze sobą kogoś jak masz kto jeździ A8 na codzień będzie wiedzieć gdzie oblukać i bedzie podchodzić na chłodno.