Camaro napisał(a):
b4 też jest bardzo ładne ..... ale ja to liczę tak ..... jeżeli bym kupił np. drogie b4 które to wcale nie jest powiedziane że będzie w dobrym stanie to jeżeli bym chciał je sprzedać ...... to stracę o wiele więcej niż ryzykując kupić takie tanie b5.
trochę zamotałem i nie wiem czy mnie zrozumiałeś ..... wytłumaczę to tak ...
jak kupie b4 za 13-14 000 to potem będę musiał sprzedać za 60-70 % ceny zakupionej gdyż trudno jest sprzedać samochód "drogo" czyli za cenę zakupioną. (oczywiście na wypadek gdyby okazało się że jest nie sprawne)
jak kupie b5 za 17-18 000 to potem sprzedam za 100 % wartości bez większych problemów gdyż kupiłem tanio i sprzedając za tą samą cenę będę miał wciąż niską cenę.....
rozumiesz o czym mówię ??
nie wiem czy dobrą mam strategie wydaje mi się trafna
Kupując taniego parcha trudniej go będzie sprzedać bez względu na model.
Kupując ładne i zadbane B4 1Z za rozsądne pieniądze sprzedasz go na pniu bez ryzyka utraty większej ilości pieniędzy.
Jeśli interesuje Cię ładne B4 1Z uderz do klubowicza o nicku J@cek. Znam jego i samochód - wart polecenia.
Osobiście za środki, którymi dysponujesz sugeruję zakup właśnie ładnego B4 1Z. Silnik niezniszczalny, nadwozie bardzo trwałe , czego nie da się powiedzieć o B5 (wiem bo mam obydwa).
Zrobisz jak zechcesz, ale poważnie się zastanów zanim wdepniesz ...