Hej,
Tak czytam ten watek i mam takie przemyslenia:
1. Amstaff - nie mow, ze ladnych a8 nie opyla sie sprowadzac z DE. Ja sprowadzilem i bardzo mi sie oplacilo.
2. W pelni zgadzam sie z SJake'em - c5 przy d2 to mega parch. Jest to wprawdzie jedno z ostanich naprawde dobrych i dopracowanych Audi (w wersji sedan dziwna linia, ale albo ktos lubi, albo nie), ale ogolnie to naprawde kicha.
Mowie to z perspektywy uzytkownika e-39 - ta sama klasa. Ok, BMW jest duuuzo bardziej zajebiste niz audi (czyli tutaj odnosne - c5), a mimo to do a8 to jeszcze lata swietlne.
3. Jednak Audi tak samo jak kazdy inny producent robilo myk, ze TOTALNIE dopracowywalo swoj najwyzszy model auta - w tym wypadku bylo to a8.
Oprocz wspomnianych wypasow masz mase drobiazgow (typu szczeliny w drzwiach. spasowanie wnetrza, jakosc deski itd, itd, itd. Wymieniac mozna 2 dni).
4. Kosztow sie nie boj - ok, godzina pracy przy a8 w ASO kosztuje duzo, duzo duzo wiecej niz przy kazdym innym modelu, ale pewnie bedziesz omijal ASO lukiem, wiec luz.
Czesc sa ok - lepszej jakosci chociaz troche drozsze.
I jak moge Ci poradzic - bierz eske, bo ma reczna skrzynie. Przyznajmy, ze TipTronic w tamtych czasach byl slaby. Teraz latwo to sprawdzic w porownaniu z nowymi. I tak czy tak - tip to nie manual...
A zrobisz i tak jak zechcesz
Pzdr,
Michu