Zadaj sobie kilka pytań.
Jak czesto bedziesz wykorzystywac maksymalne przyspieszenie, ze ta 1sek. straty to tak wiele ze nie mozesz sie z tym pogodzic?
Jak czesto bedziesz jezdzic "bokami" ? i na ile jest Ci to niezbedne do codziennej eksploatacji samochodu ?
Jak wazny jest dla ciebie koszt tego jednego litra paliwa ktory automat pali wiecej?
Jesli odpowiesz sobie na te pytania dokonasz wlasciwego wyboru.
ja na te pytania odpowiedzialem sobie i mam automat, bo :
maksymalne przyspieszenie wykorzystam moze raz albo dwa razy w czasie kiedy bede miec ten samochod, a moze i wcale.
jezdzenilem bokami jak samochod traktowalem jako nowa zabawke, teraz ma przewiezc mnie i moja rodzine.
a co do paliwa to jesli zalezaloby mi na tanim jezdzeniu to kupilbym dacie logan z silnikiem 1.2 i przerobilbym ja na gaz, a tak mam silnik 2.6 i automat i radosc z jazdy. o daci logan w podanej przezemnie konfiguracji chyba nie mozna powiedziec ze jazda jest przyjemnoscia.
Ps. nikt nie wyprowadzil cie z bledu
Cytuj:
zamierzam kupić c4 albo a6 tdi
C4 to hmm.. model nadwozia czyli to co napisales to maslo maslane.
tzn. mozesz kupic Audi A6 C4 lub Audi 100 C4. Audi A6 C4 to Audi 100 C4 po liftingu, inne swiatla przednie i tylne, inna maska i pokrywa bagaznika, inne zderzaki. W audi 100 C4 zderzaki np. maja nielakierowana listwe, a w Audi A6 zdrzaki sa juz cale lakierowane.
Zeby ci juz wyjasnic wszystko do konca to popularne "cygaro" czyli Audi 100 w "kanciatej budzie" to C3, to co zamierzasz kupic to model C4, a od roku podajrze 97` model C5.
Pozdrawiam i zycze podjecia wlasciwej decyzji ktorej potem nie bedziesz zalowac.