Właśnie przetestowałem miernik...

ŚWIETNA SPRAWA!!! Początkowo pojawił sie problem skąd wziąć syganał... chodzi o impulsy które podawane sa od impulsatora do licznika, 1)skrzynaia- niestety gaz jest i nie ma dostępu, wiadomo trzeba było szukac innej mozliwości i okazało sie ze zdecydowaie łatwiej jest wpiać sie w kostke przy licznikach ....

tak zrobilem, jeszcze zasilanie i gotowe.
Kolejną sprawą jest podanie impuslów przypadających an obrót kołą (zaprogramowane jest 8 i to chyba standard w Audi bo było właśnie tyle), następnie należało podac obwód koła (zgodnie z tym co mam wynosił on 1970). Miernik przygotowany do pracy...
Pierwszy start... działa, wskazuej prędkość od 0 ( u nas mamy liczniki od 20...przyda sie przy wjezdzaniu na stacje ahhahahah ( panowie ograniczenie do 10km/h buhahahha)

. Ale powaga wskazania są zgodne z licznikiem czyli brak przekłamań (mam standard kółka więc licznik wskazuej tak jak powinien ale prz zmianie oponek będzie inaczej. czyli miernik pokaze prędkość realną! w przeciwieństwie do licznika.
Etap drugi przyspiecha....

do tego nalezało zapodać do miernika odcinek od 0 i przy 100wce wcisnać stop i wykonac test... czyli start i sprint...miernik pryz prędkosci 100km/h pokazuje czas w jakim ją osiągneliśmy- bajer.
Wyniki...

na ich temat sie nie wypowiem zbyt obszernie hahaha ale od 0-100 na gazie mam .(10,2)-10,5... to są optymistyczne wyniki choć nie powiem spalenie gumy przy starcie psuje go troche ...
Teraz czas na małe poprawki... bo pryznajmniej wiele sie wyjaśniło troche regulacji napweno nie zaszkodzi..

. cdn....