.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 15:01:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [coupe 2.3] tłumik środkowy w
PostNapisane: 04.lip.2006 00:44:14 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
Witam, musze wymienić tłumik środkowy i w związku z tym mam pytanie: czy ktoś zmieniał już ten element w swoim aucie? Niby wszystko ok ale pojawia sie mały problem a mianowicie cenowy :) bo brak jest zamienników; cena takieg tłumika waha sie w granicach 800-900zł co wydaje sie mi lekką przesadą za duż inwestycją w starą furę. Może wiecie gdzie, co ewentualnie było dobre zamiast takiego zakupu.

EDITED by Baskecior: nazwa tematu zostala poprawiona na zgodna z regulaminem , nastepnym razem źle nazwany temat wyląduje w koszu

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Tytuł:
PostNapisane: 04.lip.2006 06:59:27 
Użytkownik

Ja miałem ten sam problem co Ty. Znalezienie używanego tłumika do Coupe NG nie jest proste, ja przeszukałem kilka giełd, różnych składów bez żadnego efektu. Orginalny zamiennik kosztuje tak jak mówisz powyżej 800 zł. Problem rozwiązałem poprzez montaż nowego tłumika jakieś polskiej firmy. Ważne jest aby średnica rury była taka sama, puszka mniej więcej też, żeby nie zrobiło się głośniej, choć dla mnie to nie ma znaczenia. Zapłaciłem za niego razem z montażem 200 zł, a wytrzymał już 1,5 roku w tym jedna zimę bez śladu zużycia.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2