.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.maja.2025 17:59:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [a6 c5 2.8] jaka instalacja LPG
PostNapisane: 08.sie.2006 09:43:59 
Użytkownik

Witam,
miałem nadzieje sie czegoś dowiedzieć o tym jaki LPG założyć do tego modelu, ale nadal nie wiem. Zdaje sobie sprawe, że to profanacja, ale nie jestem zainteresowany płacić ponad 60Pln za kazde 100km w mieście gdy przy instalacji gazowej wyjdzie 30Pln!!! Samochodu nie sprzedam bo jest fajny Full opcja jedyne czego chyba nie ma ten samochód to szyber dach, ale z AC raczej nie zakładali. Dzięki automaczynej regulacji tylnego zawieszenia autko płynie i przy prędkościach 180km/h mam wrażenie jakbym płyną :D
Moje pytanie jaki gaz jakiej firmy załozyć do tego samochodu i czy jest jakaś butla która będzie umieszczona tam gdzie koło zapasowe.
Mam jeszcze jedno pytanie czy juz są dostępne mapy do nawigacji satelitarnej?? I gdzie je można dostać?? Nie to żebym miał problem z obsługą mapy, ale denerwuje mnie fakt, że szfaby mają takie rzeczy juz od dawna, a napewno od 2000 roku kiedy zakupiłem to autko.

pozdro

Tytuł: Re: a6 c5 2.8
PostNapisane: 08.sie.2006 14:43:14 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
bajo napisał(a):
Witam,
miałem nadzieje sie czegoś dowiedzieć o tym jaki LPG założyć do tego modelu, ale nadal nie wiem. Zdaje sobie sprawe, że to profanacja, ale nie jestem zainteresowany płacić ponad 60Pln za kazde 100km w mieście gdy przy instalacji gazowej wyjdzie 30Pln!!! Samochodu nie sprzedam bo jest zajebisty Full opcja jedyne czego chyba nie ma ten samochód to szyber dach, ale z AC raczej nie zakładali. Dzięki automaczynej regulacji tylnego zawieszenia autko płynie i przy prędkościach 180km/h mam wrażenie jakbym płyną :D
Moje pytanie jaki gaz jakiej firmy załozyć do tego samochodu i czy jest jakaś butla która będzie umieszczona tam gdzie koło zapasowe.
Mam jeszcze jedno pytanie czy juz są dostępne mapy do nawigacji satelitarnej?? I gdzie je można dostać?? Nie to żebym miał problem z obsługą mapy, ale wkuuurwia mnie fakt, że szfaby mają takie rzeczy juz od dawna, a napewno od 2000 roku kiedy zakupiłem to autko.

pozdro
LPG w 2,8 to jeszcze nie profanacja.4,2 czy 6.0-to może i jest profanacja,ale wymuszona cenami polskich paliw.Jakbyśmy mieli ceny jak USA to nikt by się nie bawił w LPG.Napewno musi być to seqwencja.Ja też się zastanawiam nad gazem,choć jazda na benzynie 2,8 ma też swoje ogromne plusy.

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2006 14:59:43 
Uminator

1. Jako nowy uzytkownik przywitaj sie na NEWBIE
2. Uzywaj funkcji szukaj, instalacje LPG byly wiele razy omawiane
na forum
3. Uzywanie wulgaryzmów na tym forum jest zabronione

Tytuł: Re: [a6 c5 2.8] jaka instalacja LPG
PostNapisane: 08.sie.2006 16:02:04 
Klubowicz

bajo napisał(a):
Witam,
miałem nadzieje sie czegoś dowiedzieć o tym jaki LPG założyć do tego modelu, ale nadal nie wiem. Zdaje sobie sprawe, że to profanacja, ale nie jestem zainteresowany płacić ponad 60Pln za kazde 100km w mieście gdy przy instalacji gazowej wyjdzie 30Pln!!! Samochodu nie sprzedam bo jest fajny Full opcja jedyne czego chyba nie ma ten samochód to szyber dach, ale z AC raczej nie zakładali. Dzięki automaczynej regulacji tylnego zawieszenia autko płynie i przy prędkościach 180km/h mam wrażenie jakbym płyną :D
Mam jeszcze jedno pytanie czy juz są dostępne mapy do nawigacji satelitarnej?? I gdzie je można dostać?? Nie to żebym miał problem z obsługą mapy, ale denerwuje mnie fakt, że szfaby mają takie rzeczy juz od dawna, a napewno od 2000 roku kiedy zakupiłem to autko.

pozdro

Tia... FULL OPCJA powiadasz? takie autko istniało chyba tylko w cenniku - każdy ma full opcję a jak przychodzi co do czego to się okazuje, że wieeeeeelu rzeczy mu brakuje!

Co do map - widziałem, że są. Ale to tandeta. Lepiej pooglądaj sobie TV podczas jazdy ;-)

Gaz? Żadna profanacja - to jest zło... ale do złego nas ciągnie więc tylko sekwencja. Aha - ale wiesz, że na LPG to webasto Ci nie pociągnie??

Tytuł: Jakiej firmy LPG??
PostNapisane: 08.sie.2006 16:45:10 
Użytkownik

Jakiej firmy założyć instalacje na co zwrócić uwage jak będe szukał pkt który montuje i jaki jest koszt orientacyjny??

Jeśli chodzi o webasto nie moge tego ustrojstwa ustawić tak by sie właczało o określonej porze!!! Gdzie w sieci jest jakas intrukcja do tego urządzenia i gdzie mogą mi do tego dorobić pilota??

Za jazde i ogladanie dziękuje!! W salonie mi to wyłączyli, ale szybko wróciłem...

pozdro

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2